Burgemeester en wethouders bezoeken verpleeghuis Tiendwaert en het Beatrixziekenhuis

19 juni 2018 om 11:30 lokaal

H'VELD-G'DAM Burgemeester Dirk Heijkoop, wethouder Trudy Baggerman en wethouder Bernhard van Houwelingen bezochten vrijdag 15 juni de bewoners van verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam en het Beatrixziekenhuis in Gorinchem. Zij kregen van Kees Heijblom en Michiel van Roozendaal, Raad van Bestuur van Rivas, een rondleiding in Tiendwaert en in het ziekenhuis. Hier is met verschillende cliënten gesproken.

,,We ontvingen de burgemeester in de ruimte waar we altijd workshops houden," vertelt Hetty Klop, zorgregisseur bij Rivas. ,,Zo kregen zij een goed beeld van de activiteiten die wij organiseren voor de bewoners. Ook spraken zij hier met verschillende bewoners." De burgemeester en wethouders kregen een rondleiding op een woongroep voor mensen met dementie, waar zij meer informatie kregen over hoe de zorg wordt geleverd. Daarnaast spraken zij een bewoner in een appartement met zorg. ,,Rivas levert zorg op een kleinschalige manier. Hierbij gaan we uit van de mogelijkheden, wensen en behoeften van de bewoners. We bieden een omgeving die zo thuis als mogelijk is."

Vervolgens gingen de burgemeester en de wethouders door naar Gorinchem, waar zij in gesprek zijn gegaan met Anja Blonk, directeur van het Beatrixziekenhuis. Hier kregen de burgemeester en de wethouders te horen hoe het Beatrixziekenhuis invulling geeft aan het verlenen van mensgerichte zorg.

advertentie
advertentie