'Eindelijk' open dag in het Gezondheidscentrum

22 juni 2018 om 11:33 lokaal

H'VELD-G'DAM Het heeft heel wat voeten in aarde gehad maar eindelijk is het zover: het Gezondheidscentrum in Hardinxveld-Giessendam is een feit. In het voormalige Rabobankgebouw aan de Peulenstraat 152 zijn diverse partijen gevestigd die allemaal de gezondheid van de Hardinxvelder hoog in het vaandel hebben staan. Om alle Hardinxvelders kennis te laten maken met het Gezondheidscentrum wordt er zaterdag 23 juni een open dag gehouden. Tussen 12.00 uur en 15.00 uur zijn belangstellenden van harte welkom om een kijkje te komen nemen.

Er is zeven jaar gewerkt aan de realisatie van het Gezondheidscentrum in Hardinxveld-Giessendam. De eerste plannen voor het Gezondheidscentrum werden in 2011 gepresenteerd. Volgens dat eerste plan had het centrum aan de Stationsstraat gerealiseerd moeten worden. In 2016 lag het terrein van de oude Giessenschool waar het centrum had moeten komen echter nog steeds braak en beëindigden de huisartsen van het Lokaal Centrum voor Gezondheidszorg (LCG) de samenwerking met Omnivera GWZ. Jaren van vertraging aan de kant van de woningcorporatie hebben de huisartsen destijds doen besluiten om de gesprekken met Omnivera te beëindigen. De huisartsen gingen uiteindelijk met een andere partij in zee die de Rabobank aan de Peulenstraat heeft omgebouwd tot gezondheidscentrum.

Het was de bedoeling dat bij het gezondheidscentrum dat dus in eerste instantie aan de Stationsstraat zou komen ook 26 zorgwoningen zouden verrijzen. Door het afhaken van de zorgpartij die de appartementen zou huren, moest door dat plan een streep. De ontwikkelingen waren toentertijd een hard gelag voor de gemeente, die in 2011 de gronden min of meer gunde aan Omnivera voor de bouw van het gezondheidscentrum, omdat het centrum een meerwaarde zou betekenen voor de samenleving.

advertentie
advertentie