Daan- en Jan Paul Teeuw met coach Erik van Noordenne
Daan- en Jan Paul Teeuw met coach Erik van Noordenne OKK

Gebroeders Teeuw in Ahoy bij Dutch Finals!

24 juni 2018 om 11:51 Sport/sport Deel je nieuws

Afgelopen zaterdag mochten Daan- en Jan Paul Teeuw van Gymnastiekvereniging OKK Hardinxveld naar Ahoy Rotterdam, voor de Dutch Gymnastics finals. Dit weekeinde kwam de gehele turn top naar Ahoy om daar de finale te turnen, waaronder ook Epke Zonderland.

Op hét sportpodium van Nederland halen de beste gym-, turn-, spring-, en danstalenten alles uit zichzelf voor het nationale eremetaal. Daarnaast strijden onze nationale turnselecties ook nog voor een plekje in het team dat Nederland mag vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen.

Kortom, een happening voor iedereen die van de turnsport houdt!

Deze mannen mochten daar ook heen omdat ze zich tijdens de Nederlandse kampioenschappen bij de beste 10 hadden geplaatst. Jan Paul is daar zelfs Nederlands kampioen geworden!

Deze wedstrijd was dan ook de kers op de taart voor hen.

Als eerste mocht de jongste Teeuw, Daan. Hij turnde een hele goede wedstrijd en werd uiteindelijk 17de. Wel kon hij als nieuwkomer meteen proeven aan een topwedstrijd.

Zijn broer Jan Paul mocht in de middag turnen en hij bewees waarom hij Nederlands kampioen was geworden. Ook hij turnde een goede wedstrijd en werd met slechts 0,300 verschil tweede.

Jan Paul mocht naar huis met een unieke zilveren medaille.

advertentie
advertentie