Experience-night Ontmoeting & VeiligGoed

26 juni 2018 om 16:43 lokaal Deel je nieuws

Stichting Ontmoeting maakt zich hard voor mensen die vastgelopen zijn. Denk aan thuisloze, verslaafde of eenzame mensen. Stichting Ontmoeting ontvangt hen, bieden een maaltijd en helpen hen om het leven weer op de rit te krijgen. Er zijn diverse locaties waar ze deze mensen ontvangen.

 Elk jaar organiseert Stichting Ontmoeting de Experience night. Ditmaal was het op 15&16 juni in de gevangenis ‘De Vrije Wolf’. Hierbij beleven jongeren hoe het is om vast te lopen in hun leven. Ze worden opgesloten en moeten een nacht lang achter de tralies verblijven. Ze hebben een nacht in een cel doorgebracht en beleefd hoe het is om gevangen te zijn én hoe het is om weer vrij te komen!

Vrijheid

De jongeren vertellen: “Wat mij bijgebleven is, is dat je de regie los moet laten en dat een ander bepaalt wat jij doet. Zelfs de tijd: je weet totaal niet hoe laat het is. Toch ga ik met een goed gevoel naar huis. Omdat je beseft: ik mag naar huis en iemand anders moet blijven zitten. Je beseft nu pas wat vrijheid is en dat maakt je extra dankbaar.”

 

Sponsoring

De jongeren zetten zich in om sponsorgeld voor Ontmoeting in te zamelen. Maar ook VeiligGoed droeg een steentje bij om deze experience mogelijk te maken. Zo hielpen we stichting Ontmoeting om nog meer hulpbehoevenden weer een plekje in de maatschappij te geven.

Kijk voor een video op: https://www.veiliggoed.nl/actueel/111/een-nacht-in-de-cel.html

Wijngaarden VeiligGoed sponsorde de shirts
advertentie
advertentie