Afbeelding
Ria Scholten

Gezicht van de Zaak: Marcel de Leng

27 juni 2018 om 15:30 lokaal

H'VELD-G'DAM ,,De interesse in fotografie heb ik van huis uit meegekregen. Zelf ben ik in 1992 begonnen met fotograferen", vertelt Marcel. ,,In die periode zat ik als militair in Duitsland. Dit bood mij de gelegenheid om taxfree een mooie Olympus IS-1000 camera te kopen. Na mijn diensttijd heb ik een cursus fotografie gevolgd bij de Volksuniversiteit Papendrecht.

door Ria Scholten

,,Uiteindelijk heb ik gekozen voor de opleiding op de Fotovakschool in Apeldoorn", blikt Marcel terug. ,,Vier jaar lang ben ik daar op de maandagen naartoe gereden. Dit hield in dat ik aan het eind van de middag in de auto stapte en pas rond middernacht weer thuis was. Na de twee jaar durende basisopleiding heb ik me nog twee jaar gespecialiseerd in de portret- en reportagefotografie. In 1997 heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt en ben ik in loondienst gegaan bij fotograaf Loek Malta in Rotterdam-Overschie. Van deze persfotograaf heb ik met name op technisch gebied heel veel geleerd. Mijn volgende werkgever was Foto Van Aartrijk in Gorinchem."

Marcel vertelt verder: ,,In 2004 was de tijd rijp voor het zelfstandig ondernemerschap. Ik heb toen de zaak van Foto Jari in de Peulenstraat overgenomen. De fotografie en alles wat daarmee verband houdt is voor mij echter altijd prioriteit nummer één gebleven. In 2013 ben ik begonnen met de schoolfotografie. Ik vind het ontzettend leuk om kinderen te fotograferen en doe dit bij voorkeur buiten. Zij mogen zelf bepalen of zij willen zitten, staan of liggen. Dit zorgt ervoor dat zij zich tijdens het maken van de opnames wat meer op hun gemak voelen met als resultaat leuke en spontane foto's. Momenteel mag ik een 30-tal scholen tot mijn opdrachtgevers rekenen. Daarnaast maak ik voor de Universiteit Utrecht veel profielfoto's en houd ik me met veel plezier bezig met bedrijfsfotografie. De toegenomen bedrijfsactiviteiten hebben drie jaar geleden geleid tot de beslissing om de winkel te sluiten. Wat iemand tot een goede fotograaf maakt? Naast een dosis talent is technische kennis erg belangrijk. Zorg dat je goed op de hoogte bent van de mogelijkheden die je camera te bieden heeft." Zie ook www.fotodeleng.nl. Telefoon: 0184-614041.

advertentie
advertentie