Symposium 'De rekenkamerfunctie in de toekomst'

28 juni 2018 om 18:01 lokaal

H'VELD-G'DAM / ZWIJNDRECHT De gemeenteraden van Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en Zwijndrecht hebben - elk op hun eigen manier – de wens uitgesproken zich opnieuw te oriënteren op de toekomst van hun rekenkamer(commissie). Daarom hebben deze drie Drechtstedengemeenten het initiatief genomen om een symposium te organiseren op zaterdag 30 juni van 10.00 tot 12.00 uur . Het symposium vindt plaats in het stadhuis van Zwijndrecht aan het Raadhuisplein 3.

De volgende sprekers zijn uitgenodigd: Paul Hofstra Directeur van de rekenkamer Rotterdam, tevens directeur van de rekenkamers van Barendrecht, Capelle aan den IJssel en Lansingerland; Kirsten Veldhuijzen Lid van de rekenkamer Delft. Werkt bij de Algemene Rekenkamer als strategisch onderzoeker bestuurlijk en financiële verhoudingen; Gerrit Hagelstein Voorzitter rekenkamercommissie Lingewaard en griffier gemeente Ede en Alma Schaafstal Extern lid en voorzitter van de rekenkamer Zeist en Programme Director CreaTe / HMI at University of Twente.

Het programma begint om 10.00 uur. Sprekers geven kort vanuit hun perspectief en achtergrond hun visie op de toekomst van de rekenkamer (commissie). Daarna volgt tot 12.00 uur een wereldcafé waar bij de deelnemers op een informele manier de gelegenheid krijgen, aan een 4-tal tafels, roulerend met de sprekers te discussiëren, vragen te stellen en inspiratie op te halen voor de eigen rekenkamer (-commissie).

Doelgroep voor dit symposium is de rekenkamers, (burger-) raadsleden, colleges uit de regio Drechtsteden en andere geïnteresseerden. Deze kunnen zich nog aanmelden door een mail te sturen Hanneke Kooyman H.Kooyman@zwijndrecht.nl. De organisatie van dit symposium is in handen van Petra Habets, die afscheid neemt als voorzitter van de rekenkamercommissie Zwijndrecht.

advertentie
advertentie