Afbeelding
David Blokland

Allereerste langlauftour in Boven-Hardinxveld zonder sneeuw

29 december 2022 om 13:18 Evenementen Tips van de redactie

BOVEN-HARDINXVELD Vriendengroep de Boutse Beren en ZKH hebben de krachten gebundeld bij het organiseren van de allereerste officiële langlauftour op 28 december in Boven-Hardinxveld. Deze tour, genaamd de “Schrobbellauf”, is vernoemd naar de favoriete Tilburgse kruidenlikeur Schrobbelèr waar de vrienden fan van zijn. 

Helaas heeft er door de hoge temperaturen geen sneeuwval plaatsgevonden en moest de rit over het kale asfalt plaatsvinden. Echter heeft dat Elias Blokland en Koen de Ruijter er niet van weerhouden om alsnog deel te nemen aan de tour, beide heren konden zelfs de extra grip wel waarderen. Onder begeleiding van een groot aantal toeschouwers hebben ze een route van 3 kilometer mogen afleggen vanaf het begin van de Koningin Wilhelminalaan tot aan “In de Houtzagerij”.

Omstreeks 16:27 uur haalde Elias als eerste de eindlijn en werden ze onder luid applaus op het eindpunt onthaald. Na de finish stond er een heerlijke koude versnapering op hen te wachten. Met dit resultaat bezit Elias op dit moment het Hardinxvelds record met een tijd van 1 uur 56 en 28 seconden. Beide vriendengroepen laten weten dat de tour een succes is geweest en zien kansen om de tour volgend jaar nog groter uit te laten pakken.

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie