Cursus “De Zorg de Baas” in HARDINXVELD-GIESSENDAM

23 juli 2018 om 10:22 lokaal Deel je nieuws

Op 4 oktober start in Hardinxveld-Giessendam de cursus De Zorg de Baas voor mensen die zorgen voor een naaste. Deze cursus wordt georganiseerd  in samenwerking tussen MEE Alblasserwaard/Vijfheerenlanden en Servanda. De cursus is voor mantelzorgers die zorgen voor iemand (een partner, familielid, kind, vriend of vriendin) met bijvoorbeeld een lichamelijke beperking, verstandelijke beperking, hersenletsel, dementie of psychische problemen.

Deze cursus bestaat uit 6 bijeenkomsten en 1 terugkombijeenkomst.

De cursus vindt plaats bij Servanda in de Ducdalf, Scheldestraat 1 in Hardinxveld-Giessendam.

Zorgen voor een ander kan voldoening geven, maar vraagt ook veel tijd en energie. De kans om overbelast te raken is groot. De aandacht en hulpverlening richten zich meestal op persoon die zorg nodig heeft. In deze cursus staat u als mantelzorger centraal en krijgt u de handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op uw eigen situatie. Tijdens de cursus besteden we aandacht aan onderwerpen zoals: verschillende rollen van u als zorgverlener, evenwicht tussen draagkracht en draaglast en de rol van het netwerk. (H)erkenning van en over uw situatie met anderen praten kan het gevoel van steun vergroten.

De cursus vindt plaats op donderdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur op de volgende dagen: 4, 18 en 25 oktober, 1, 15 en 22 november. De terugkombijeenkomst is op 13 december 2018

De kosten van de cursus bedragen eenmalig € 10,00 voor het schriftelijk materiaal. Wanneer u vragen heeft of  u wilt zich aanmelden dan kunt u contact opnemen met Servanda telefoonnummer 0184-612771 of per e-mail info@servanda.nl  Aanmelden voor de cursus kan tot en met 26 september.

Wilt u deelnemen aan een cursus, maar kunt u bovengenoemde data niet dan kunnen we in onderling overleg bespreken welke mogelijkheden er in de regio zijn.

Goed zorgen voor de ander, begint bij goed zorgen voor uzelf!

advertentie
advertentie