Walter Leendertse
Walter Leendertse Richard van Hoek
Column

€ 23.100,-

26 januari 2022 om 09:41 Column

Hiervoor had je heel Hardinxveld op een luxe tompouce van de HEMA kunnen trakteren. Je had alle zebrapaden kunnen omtoveren tot regenboogpaden. Je had de plaatselijke hoveniersbedrijven de rotondes eens grondig kunnen laten aanpakken en ‘Welkom’ in groene buxussen kunnen laten aanplanten. Je had alvast de – landelijk gezien – toch wel noodlijdende CDA-fractie, een steuntje in de rug kunnen geven door alvast een paar meter sportpad te asfalteren. Je zou een spiritueel medium ingehuurd kunnen hebben om drie maanden met een wichelroede door Boven-Hardinxveld te struinen, op zoek naar aanknopingspunten in zaak ‘de Waal’. Je had een angst zaaiend pamflet nog geruime tijd langer op de reclamezuil langs de A15 kunnen vertonen. Je had vanavond tijdens de Kim Putterslezing een hologram van Kim himself boven het gemeentehuis kunnen laten verschijnen, na de lezing afgesloten met een flitsende drone-lichtshow zodat we ons even in Dubai aan de Merwede zouden wanen. Je had honderd minderbedeelde gezinnen kunnen uitzoeken en voor hen een luxe kerstdiner kunnen regelen, verzorgd door de plaatselijke horeca. En what about, met terugwerkende kracht, een grootse nieuwjaarsreceptie-met-tijdsloten-maar-zonder-QR op het marktplein met een hapje en een drankje van de kroegen bij wie het water misschien zelfs al boven de lippen staat?
Je had De Koperen Knop vol kunnen zetten met crosstrainers, loopbanden en haltersets om zo het nuttige met het aangename te verenigen en in tijden van lockdown het volk tóch een stukje cultuur aan te bieden. Daarover gesproken: je had ook elke week in één van de plaatselijke kerken desnoods bij toerbeurt een mooi concert kunnen laten plaatsvinden, uitgezonden via Merwe TV.
Allemaal mooie ideeën, echter helaas voor ons kozen een aantal vandaaltjes met een iets te groot ego en een iets te klein pikkie, om het geld voor hun eigen Cobra-entertainment te gebruiken. € 23.100,-. Weg. In een paar klappen.

Walter Leendertse

advertentie
advertentie