Afbeelding
Coronavirus

Extra maatregelen in Hardinxveld om virus in te dammen

25 september 2020 om 21:15 Corona

H’VELD-G’DAM Vanaf 27 september 18.00 uur gelden er extra maatregelen voor de regio Zuid-Holland Zuid, dat is vrijdag in samenwerking met het kabinet besloten. In deze regio gaat de situatie van waakzaam naar zorgelijk. Het aantal besmettingen loopt stevig op. Vandaar dat ook in regio Zuid-Holland Zuid extra maatregelen nodig zijn om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dit is nodig om kwetsbare groepen te beschermen, maar ook om ervoor te zorgen dat de druk op de zorg niet toeneemt.

Voorzitter Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid, Wouter Kolff: ,,Alleen wij als samenleving kunnen ervoor zorgen dat dit niet verder escaleert. We moeten terug naar de scherpte van maart/april, waarbij ondernemers, supermarkten, bouwmarkten, andere detailhandel en inwoners zich goed hielden aan alle hygiëne-maatregelen, de afstandsmaatregelen en maatregelen van looproutes. Als we nu geen actie ondernemen, glijden we door naar een veel ernstiger situatie. We moeten een 2e golf voorkomen. Houd je daarom aan de maatregelen.’’


De extra maatregelen die gelden voor regio’s in een zorgelijke situatie zijn: Bij gelegenheden met een horecavergunning stopt de inloop van gasten om middernacht, dan gaat ook de muziek uit. Om 1.00 uur sluiten deze gelegenheden. De maximale groepsgrootte voor bijeenkomsten (zowel binnen als buiten) wordt beperkt tot 50 personen. Voor uitvaarten, demonstraties, scholen en religieuze bijeenkomsten wordt een uitzondering gemaakt. Maximaal 50 mensen mogen bijeenkomen. Voor samenkomsten met meer dan 50 personen geldt een meldplicht.


In e regio wordt voornamelijk ingezet op extra handhaving en extra aandacht gegeven aan voorlichting op de plekken waar veel mensen samenkomen. Dit doet de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid samen met de GGD Zuid-Holland Zuid en de 10 gemeenten.  


Er gaat gerichter gecontroleerd worden op plekken waar veel mensen samenkomen, zoals bij (feest)zalen en sportaccommodaties. Wouter Kolff: ‘,,We gaan nog meer in gesprek met ondernemers over de regels in de horeca, bij supermarkten of winkels en hoe wij kunnen helpen die regels toe te passen, voordat we overgaan tot het uitdelen van waarschuwingen en boetes. Als we de maatregelen goed opvolgen, dan voorkomen we dat het virus zich verder kan verspreiden.’’

advertentie
advertentie