De voorgevel van het pand van Modehuis Van Beuzekom.
De voorgevel van het pand van Modehuis Van Beuzekom. Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam
Uit Het Kompas

Uit Het Kompas Hardinxveld-Giessendam van 1983: Modehuis Van Beuzekom heropent damesafdeling

24 maart 2023 om 07:39 Historie

HARDINXVELD-GIESSENDAM De Historische Vereniging Hardinxveld-Giessendam zoekt maandelijks leuke berichtjes uit Het Kompas van zo’n dertig, veertig of vijftig jaar geleden. De ene keer is het een advertentie, de andere keer een opvallend nieuwsbericht. Dit artikel is uit Het Kompas van 2 maart 1983.

Vorige week woensdag opende mevrouw van Beuzekom van Mill de werkelijk prachtig geworden damesafdeling door officieel de deuren te ontgrendelen. En… het mag zeker gezegd worden dat deze afdeling niet meer te vergelijken is met vroeger. Men bouwde aan de achterzijde een enorme erker aan de huidige winkel en creëerde zo nog eens 30 m2 verkoopruimte.

Verder geeft de gehele winkel een bijzonder ruime indruk waarin de gehele kollektie wordt gepresenteerd. Vooral door het plaatsen van spiegels en een zeer optimale verlichting, komen de kleuren en kleding goed tot hun recht. Als men kijkt naar bijgaand tekeningetje waarvan men 50 jaar geleden in de advertenties gebruik maakte mag men toch rustig stellen dat van Beuzekom steeds up-to-date is.

Door steeds met zijn tijd mee te gaan kan men nu de klant in een compleet en uitgebreid modehuis ontvangen.

Modehuis Van Beuzekom
In 1932 opende Willem van Beuzekom zijn kledingzaak en kleermakerij in de Peulenstraat. Vanaf 1950 werd in de winkel ook herenconfectie verkocht. In 1954 werd de zaak uitgebreid met een vestiging in Gorinchem. In 1954 kocht Willem van Beuzekom het oude herenhuis van de fam. Versteeg en vond de grote verbouwing plaats. Op 25 september 1955 werd het prachtige nieuwe winkelpand feestelijk geopend.

In 1956 werd op de bovenverdieping een afdeling damesmode geopend. De damesafdeling bevond zich op de eerste verdieping, waar je naar toe werd geleid door een mooie, bijna monumentale, trap.

In 1961 werd Herenmodemagazijn Dekker, gevestigd in het pand naast Van Beuzekom, overgenomen en bij de zaak betrokken. In 1996 verkocht Cees van Beuzekom, die de zaak van zijn vader had overgenomen Modehuis Van Beuzekom aan de heer Riksen. Helaas werd de winkel na een paar jaren voorgoed gesloten. Het prachtige winkelpand, waarvan helaas geen foto’s meer zijn te vinden werd na een aantal jaren gesloopt en vervangen door appartementen. Op de begane grond is de fietsenwinkel van Profile Kramer gevestigd. Modehuis Van Beuzekom in Gorinchem bestaat nog steeds.

In 1983 is de damesafdeling bij Van Beuzekom geropend. Inzetje: pand Modehuis Van Beuzekom.
advertentie
advertentie