Afbeelding
pixabay.com/Skitterphoto

Vriendenschaar wint verdiend

23 mei 2022 om 15:22 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM In de strijd om de onderste plekken deed Vriendenschaar wat het moest doen; winnen van lantaarndrager ONDO met 12-14.

Wetende dat een uitwedstrijd in Middelburg altijd lastig kan zijn, had het team zich optimaal voorbereid op een stugge tegenstander die nooit opgeeft. Met Patrick Noordzij in de basis, speelde de CAB Holland-ploeg vanaf de start zeer gedisciplineerd en had de wedstrijd snel onder controle. Het eerste wapenfeit liet even op zich wachten, maar na de 7e minuut bouwde de ploeg de voorsprong stap voor stap uit naar 1-7 door prima rebound-werk van Peter Visscher en Marijn Bakema.

Vlak voor de rust liet men de teugels iets vieren, kwam ONDO dichterbij en stond er in de pauze 4-8 op het scorebord. Dat betekende dat tweede helft geen gelopen race was, en er ontstond een interessante strijd, waarbij de ploegen om en om scoorden. Gelukkig wist Vriendenschaar op de belangrijke momenten de korf te vinden en bleef de marge minimaal 2 doelpunten. Aan het einde werd het nog spannend bij 12-13, maar Anne Timmer gooide de deur dicht met een verlossend schot.

Helaas wist Oranje Wit opnieuw te winnen en blijft de strijd om plaats 7 spannend tot het einde. De wedstrijd komende zaterdag op de Sluisweg tegen Excelsior is opnieuw belangrijk. Voorafgaand speelt het 2e team voor het kampioenschap.

De doelpunten werden gemaakt door Julian Voorwinden (5), Anne Timmer (3), Krista van Hunnik en Marijn Bakema (2), Celine van Meeteren en Patrick Noordzij (1).