Afbeelding
HKC

HKC 1 verslaat Fiks 1 in de tweede helft

1 oktober 2022 om 21:33 Korfbal

BOVEN-HARDINXVELD HKC won met 22-15 na sterke 2e helft van CKV Fiks uit Oegstgeest. Na een zwakke eerste helft waar beide ploegen met een 6-5 ruststand de kleedkamers opzochten schakelde HKC in deel 2 een tandje bij. Een sterk middendeel van deze 2e helft was voldoende om afstand te nemen van de tegenstander.

Drieënhalve week na de openingswedstrijd van deze competitie bij CKV Fiks in Oegstgeest troffen beide teams elkaar alweer voor de return. De oorspronkelijke datum van deze wedstrijd, en eerste return van de veldcompetitie, stond gepland op zaterdag 29 oktober. Omdat zowel CKV Fiks als HKC in de zaal in de Korfbal League 2 uitkomen die al op zaterdag 12 november start, was deze wedstrijd verplaatst naar een doordeweeks duel. De weergoden waren HKC opnieuw gunstig gezind en in tegenstelling tot eerdere weersverwachtingen kon de wedstrijd onder prima weersomstandigheden worden gespeeld.

EINDSPRINTJE De wedstrijd trok opvallend veel toeschouwers naar Boven-Hardinxveld en ook de livestream met gemiddeld steeds bijna 300 live kijkers werd goed bezocht. Het fysiek en via de techniek aanwezige publiek kon in het eerste bedrijf helaas niet getrakteerd worden op goed en sprankelend korfbal. HKC bracht te weinig intensiteit in de duels en het afrondingspercentage was laag. CKV Fiks nam het initiatief en kwam steeds 1 tot 2 doelpunten voor in het duel. Aan het einde van de eerste helft een eindsprintje van de thuisploeg, waardoor HKC aan de gunstige kant van de score met een magere 6-5 de kleedkamer kon opzoeken.

INVALBEURT HKC coaches Kamsteeg en Ekelmans hadden de onderbreking halverwege duidelijk goed gebruikt. In deel 2 een beduidend beter HKC ten opzichte van de eerste helft. Het tempo werd opgeschroefd en HKC bracht veel meer power in de duels. CKV Fiks kon deze versnelling in eerste instantie nog prima pareren. Na 10 minuten in de tweede helft hadden beiden teams al 5x gescoord en gaf het scorebord een 11-10 tussenstand aan. HKC liet het publiek genieten van fraaie acties en mooie scores. Sanne Langendoen mocht in de laatste fase van de wedstrijd nog zijn opwachting maken en beloonde deze invalbeurt met een knap doelpunt.

Bij een 22-15 einduitslag floten arbiters Albert Klingenberg en Jan Willem Keizer voor de laatste keer.