HKC-De Meervogels
HKC-De Meervogels Richard van Hoek

HKC blameert zich en gaat zielloos ten onder tegen beter De Meervogels

3 oktober 2022 om 10:19 Korfbal

BOVEN-HARDINXVELD In de thuiswedstrijd tegen De Meervogels uit Zoetermeer is HKC tegen de eerste nederlaag van dit seizoen aangelopen. Hiermee is de ploeg de nog ongeslagen status van dit korfbaljaar kwijtgeraakt. Na een, van HKC zijde, dramatische start van het duel waarbij collectief niet thuis werd gegeven herpakte HKC zich niet voldoende om de in het eerste kwartier opgelopen schade te repareren.

In speelronde vijf de thuiswedstrijd tegen De Meervogels uit Zoetermeer op het programma. Een duel tussen HKC als koploper in de poule en De Meervogels als nummer laatst van de ranglijst. Het eerste kwartier van de wedstrijd deed absoluut geen recht aan deze verhouding. Het zijn de bezoekers welke in dit eerste deel heersen en domineren. Na vijftien minuten spelen een beschamende 0-7 tussenstand op het scorebord. Zonder De Meervogels tekort te doen want, dit team leverde een uitstekende prestatie, voor HKC zwaar onder de maat. Aanvallend totaal geen tempo en slechte keuzes. Slap in de duels en zonder enige overtuiging. Ook een vroege time-out kan geen verandering hierin brengen.

Met nog 14,5 minuut te spelen in de eerste helft het eerste doelpunt voor HKC. De ingevallen Sanne Langendoen schiet eindelijk de hatelijke 0 van het scorebord. De Meervogels brengt hierna het verschil weer op zeven waarna Mabel Havelaar haar eerste van de middag binnen schiet. Door onder andere opnieuw een doelpunt van Sanne Langendoen welke zich als enige met een positieve invalbeurt aan de malaise aan de HKC zijde onttrekt komt de thuisploeg terug tot 4-9.

Het publiek gaat er toch eens goed voor zitten in de hoop dat HKC de slechte start in de rest van het duel naar een positief eindresultaat kan kantelen. Helaas blijkt niets minder waar. In plaats van in te lopen op de tegenstander is het De Meervogels wat verder uit kan lopen. Bij een 5-13 ruststand mogen beide teams de kleedkamer opzoeken voor de onderbreking halverwege.

Typerend voor het “foutenfestival” bij HKC is dat van de 13 geïncasseerde doelpunten er 10 binnen de cirkel vielen waarvan 7 stuks uit een strafworp of vrije bal. Wat minder eenvoudig dan in de zaal maar ook met veldkorfbal is in theorie nog alles mogelijk. Eerder deze week tegen Fiks en ook afgelopen zaterdag tegen Tempo kwam de ploeg van Marrien Ekelmans en Peter Kamsteeg pas de 2e helft echt op stoom.

Er volgt ook een goede start van deel 2 van de wedstrijd door doelpunten van Mark Klop in minuut 32 en Eliza Roest in minuut 34. HKC komt terug tot 7-13 maar ook De Meervogels blijft in deze tweede helft mee scoren. De bezoekers halen vakkundig het tempo uit het duel en HKC zelf krijgt de motor niet voldoende op gang. HKC kruipt steeds wel wat dichterbij maar de resterende tijd is te gering om ook maar enig moment aanspraak te maken op een resultaat.

Op ruim 4 minuten voor het einde van de wedstrijd het laatste wapenfeit van HKC door middel van Mark Klop wat een 13-17 tussenstand betekent. Compleet in het beeld van de wedstrijd is het De Meervogels welke de laatste treffer van de wedstrijd mag noteren en volkomen terecht 2 bonuspunten mag bijschrijven. Janine Sterrenburg ontvangt in de slotfase nog geel voor commentaar op de arbitrage.

Zaterdag vindt een uitduel bij DOS uit Westbroek plaats. HKC zal met een andere wedstrijdinstelling en mentaliteit voor de dag moeten komen om tot een goed resultaat te komen tegen deze lastige tegenstander. De verwachting is een extreem achter verdedigende opponent, welke gecoacht wordt door Maarten van Brenk, de oom van HKC speelster Jiske van Brenk.