Vriendenschaar is op de 6e plaats is beland.
Vriendenschaar is op de 6e plaats is beland. Arie van Noordenne

Kansloos Vriendenschaar door te weinig schotkracht

4 juni 2023 om 17:45 Korfbal

HARDINXVELD-GIESSENDAM Ook in de uitwedstrijd tegen Vitesse is het Vriendenschaar niet gelukt om de neerwaartse tendens van de laatste wedstrijden om te bouwen. Opnieuw brak een gebrek aan scorend vermogen het CAB holland-team op. De ploeg ontbeert zelfvertrouwen nu het na de winter slechts 1 punt wist te halen uit 4 wedstrijden.

door Arie van Noordenne

Ook de thuisploeg uit Barendrecht profiteerde van het vormverlies van teveel spelers en speelsters bij Vriendenschaar. Vitesse schoot de eerste 2 schoten meteen raak, Vriendenschaar scoorde door de in de basis gestarte jeugdspeelster Lieke Kamsteeg en een raak schot van Julian Voorwinden in de beginfase nog wel raak, maar door 6 Vitesse treffers in 10 minuten, tegenover 0 voor Vriendenschaar was de achterstand na 20 minuten al 9-2.

In de laatste 10 minuten vande 1e helft scoorde Patrick Noordzij nog wel het 3e Hardinxveldse korfpunt in deze 1e helft, maar de thuisploeg
bracht met een schot en een strafworp de ruststand op een comfortabele 11-3.

ONVOLDOENDE ZUIVER

Ook in de 2e helft bleef Vriendenschaar aanvallend ondermaats. Met het inbrengen van Marijn Blokland en Peter Visscher werden wel zowel aanvallend als verdedigend meer rebounds gewonnen, maar de schoten waren onvoldoende zuiver. Maar ook Vitesse kon daardoor aanvallend geen vuist meer maken. Nicole v.d.Laan en Benthe van Wingerden kwamen nog in de ploeg, maar dat had ook geen resultaat. Het werd een zeer matige 2e helft, waarin beide teams slechts 5 x tot scoren kwamen, waarbij voor Vriendenschaar Marijn Bakema 3 x raak schoot.

EINDSTAND

16-8 werd de eindstand van deze teleurstellende wedstrijd, waardoor Vriendenschaar op de 6e plaats is beland.

Om nog een kleine kans te maken op de versterkte promotie (minimaal de 4e plaats), zullen de 2 laatste wedstrijden gewonnen moeten worden behaald. Komende zaterdag gaat Vriendenschaar op bezoek in Eindhoven voor de wedstrijd om 15.30 uur tegen rode lantaarndrager Rust Roest.

De korfpunten werden gescoord door: Marijn Bakema 3x, Lieke Kamsteeg 2x en Anne Timmer, Patrich Noordzij en Julian Voorwinden ieder 1x.