Indrukwekkende Dodenherdenking in Hardinxveld

6 mei 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Ook in Hardinxveld-Giessendam werden tijdens Dodenherdenking de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog herdacht. ,,Gewoon op zondag, want de oorlog ging op die dag ook gewoon door," verduidelijk oranjevereniging Oranje Trouw die verantwoordelijk is voor de organisatie van Dodenherdenking in Hardinxveld-Giessendam.

In een stille tocht vertrok het gezelschap begeleid door de drumband van EMS richting het monument waar de harmonie van EMS koraalmuziek ten gehore bracht. Om 19.58 uur werd de 'Last Post' gespeeld daarna volgde twee minuten stilte en vervolgens werd het eerste en zesde couplet van het 'Wilhelmus' gezongen.

De kransen, zijn gelegd namens het gemeentebestuur, Oranje Trouw, door twee kinderen van de Driemaster namens De Nederlandse Bond van Wapenbroeders en de Vereniging Oud-Militair Indiëgangers (V.O.M.I.) en de Merwede-gijzelaars. Loco-Burgemeester Theo Boerman hield een toespraak waarna de twee leerlingen van de Calvijnschool hun zelf geschreven gedichten hebben voorgelezen. Het defilé langs het Monument werd vooraf gegaan door de leerlingen van de Driemaster en de Merwedeschool die een roos bij het monument hebben neergelegd.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie