Straatmaker ruilt hamer in voor pen.

Lokaal nieuws

De Hardinxveldse straatmaker Kees Bakker, mede-eigenaar van B&B bestratingen, heeft onlangs zijn tweede boek geschreven. Aangezien de traditionele uitgeverijen niet snel meer in zee gaan met een onbekende schrijver, richtte hij zich op een nieuwe vorm van boeken uitgeven.Dat werd dus printen on demand . Hiermee kan er per keer steeds één boek gedrukt worden en hoeft de uitgever niet meteen duizenden boeken te drukken. Nadeel is wel dat het boek iets duurder is, omdat er iedere keer maar één exemplaar gedrukt wordt. Uitgangspunt voor Kees zijn boek was, dat het aanbod van spannende, christelijk boeken, in zijn ogen, te laag was. Het boek getiteld 'De val van een imperium', gaat over de val van Constantinopel. Een, voor velen, vergeten hoofdstuk in de geschiedenis. Het boek is voor 90 % historisch verantwoord en bevat geen vloeken, of grove seks. Wel veel spanning, drama, romantiek en strijd. De uitgeverij Boekscout, uit Soest, wilde het boek graag uitgeven en gaf de volgende recensie;

De val van een imperium is een spannende, historische roman, gesitueerd in 1450, een periode in de geschiedenis waarin Constantinopel bedreigd wordt door het Osmaanse rijk. Het is duidelijk dat de auteur zijn huiswerk heeft gedaan en over een uitgebreide kennis van deze periode beschikt. Wat men droeg, hoe men zich verplaatste, welke stammen en volkeren er leefden:alles is tot in detail beschreven. Ik genoot speciaal van de precieze kledingomschrijvingen. Zo draagt iemand een jas van Oosterse blauwe zijde, geborduurd met granaatappels, met daaronder een blouse met gepofte mouwen. Dit soort details maken het boek heerlijk meeslepend. De levendige stijl draagt daar ook aan bij, er zit veel vaart in het boek. Het enige dat mij uit het verhaal haalde, lag aan mezelf: ik had constant de aandrang om gebouwen of personen die genoemd worden te googelen. De Campanille van Venetië bijvoorbeeld, stond die er echt? Dat je bij het lezen van dit boek alleen maar méér wil weten is een goed teken, complimenten!

Het boek is online te bestellen bij Boekscout.nl en ook te verkrijgen bij de plaatselijke boekhandels Blz De Wingerd en christelijke boeksjop Rinnah. Hardinxveld is weer een schrijver rijker en wie weet volgen er nog meer boeken van deze auteur in de toekomst.

advertentie