Laat lege afvalcontainers geen ongewenst visitekaartje worden!

Lokaal nieuws

In de vakantieperiode nemen de klachten over rondslingerende afvalcontainers toe. De komende tijd zal er extra gecontroleerd worden door buitengewoon opsporingsambtenaren (boa's). Waar nodig wordt er gehandhaafd.

Grijze, groene en blauwe containers blijven langer dan gewenst langs de straat staan of raken zelfs op drift. Men is zich niet of nauwelijks bewust van de ongewenste gevolgen voor de leefbaarheid van de buurt. Naast de rommelige aanblik komen er situaties voor waar de verkeersveiligheid in het gedrang komt of in het kader van de brandveiligheid, steegjes en toegangswegen geblokkeerd raken.

Naast de BOA's heeft ook het ‘inbrekersgilde' oog voor de rondzwervende containers. Een ritje langs de afvalbakken maakt snel duidelijk welke bewoners afwezig zijn. Zo worden de lege containers visitekaartjes, voor ongenodigde gasten, compleet met het huisnummer erop.

Ook blijken lege containers nog weleens ingezet te worden als opstap om over een schutting te klimmen. Dus wie de buurt leefbaar wil houden, haalt de container na lediging zo spoedig mogelijk weer van straat. Container geleegd? Dan van de straat. Wel zo netjes en veilig!

advertentie