Huwelijksaanzoek op 200 meter hoogte

29 juli 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD - G'DAM - Ten huwelijk gevraagd worden is iets moois en bijzonders. Ten huwelijk gevraagd worden terwijl je op 200 meter hoogte in de lucht aan het genieten bent van een prachtig uitzicht over de omgeving overkomt niet iedere aanstaande bruid. Carlijn Advokaat overkwam het wel op 19 juli. Haar vriend Pieter Meerkerk stond haar beneden op de grond op te wachten in een net pak met een bos bloemen en een spandoek met de tekst 'Wil je met mij trouwen?'. Toen ze dit ontdekte liet ze met een luide en enthousiaste schreeuw haar antwoord weten.

Pieter Meerkerk (27) vond het na 3 jaar samen te zijn met Carlijn (25) tijd voor de volgende stap. Maar haar ten huwelijk vragen op een doorsnee manier wilde hij niet. Na een aantal opties kwam het idee om het aanzoek te combineren met paragliding. Vereniging 'Action Air Sports' in Langerak werd gebeld en het plan werd doorgezet. De crew werd vooraf geïnstrueerd en vervolgens was het wachten op een zaterdag met goed weer en een Carlijn die dan ook vrij was van haar werk. Na vijf weekenden wachten was het op 19 juli zover en werd Carlijn tactisch overgehaald om te lieren. Ze mocht als eerste de lucht in en werd door middel van de lier tot een hoogte van 200/300 meter omhooggetrokken. Ondertussen trof Pieter de laatste voorbereidingen, trok zijn pak aan en de laatste materialen werden klaargezet. De piloot koppelde de lier los en de nietsvermoedende Carlijn begon aan de vrije vlucht. De piloot leidde haar nog wat af met het aanwijzen van verschillende mooie plaatsen in de omgeving en op ongeveer 100 meter hoogte kreeg ze in de gaten dat de vlucht een speciale ontknoping had. Door middel van een groot spandoek werd de vraag der vragen gesteld en met een overduidelijke 'ja' landde ze perfect op de grond. Pieter ging op zijn knieën en kreeg het bevestigende antwoord van zijn Carlijn die huilde van blijdschap.

Mooie zweefvlucht

,,Een paar maanden geleden ontstond het idee om haar op deze manier ten huwelijk te vragen. Het leek mij een erg mooie zweefvlucht en ondanks dat ze het wel spannend vond, wist ik dat Carlijn het ook wel erg leuk zou vinden. Mijn idee was eerst om met z'n tweeën de vlucht in te gaan en dan onder de paraglider een spandoek met de tekst te bevestigen, maar het weer was daar niet goed genoeg voor. Uiteindelijk was dit de beste manier en is het nog eens mooi vastgelegd door de mensen die erbij waren."

De grote dag van Pieter en Carlijn vindt plaats in het voorjaar van 2015. De foto's van het aanzoek zijn te bekijken op facebook.com/ActionPilots.

advertentie
advertentie