Bromsnor slaat toe tijdens rommelmarkt

Lokaal nieuws

Zaterdag 6 september jl. vond in Boven-Hardinxveld de jaarlijkse rommelmarkt plaats, al veertig jaar een gezellige gebeurtenis.

Deze markt geniet inmiddels ook buiten het dorp bekendheid,

waardoor Boven-Hardinxveld tussen 7.00 uur 's morgens en 14.00 uur ' s middags volstroomt met bezoekers ,waarvan een deel-per auto- uit omringende plaatsen.

De opbrengst van deze markt ( door de organiserende kerk bestemd voor zowel interne als externe Goede- Doelen ) is zoals elk jaar weer een mooi bedrag.

Opmerkelijk is echter dit jaar dat ook een andere sector veel geld heeft opgehaald dankzij de rommelmarkt,namelijk de overheid via haar dienaren,de plaatselijke bromsnorren.

Volgens verschillende inwoners blinkt de politie gewoonlijk niet uit in zichtbaar -aanwezig-zijn ,maar juist deze dag werden al vanaf 8 uur 's morgens agenten gesignaleerd ,met bonnenboekje.

Met "de verkeersveiligheid" als reden werden de regels buitengewoon strikt gehanteerd zodat bijvoorbeeld een auto voor het hek van een gesloten school als fout-parkeren gold.Op deze manier zijn tijdens de rommelmarkt veel boetes uitgedeeld ,waardoor de vraag rijst of hier sprake was van een toevallige wandeling of een bewust geplande actie.

Het is zeer de vraag of 'handhaving van de regels' met als doel 'de veiligheid in het belang van de burger' (inderdaad een van de belangrijke taken van de politie) bedoeld is om op deze manier uitgeoefend te worden.

advertentie
advertentie