'Bijzonder dat juist deze vereniging plaatselijke verkiezing wint'

Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam gaat strijden voor de titel 'Leukste sportvereniging van Nederland'. Naar aanleiding van dat bericht kwam wethouder Trudy Baggerman afgelopen maandagavond langs tijdens een trainingavond in het zwembad. Ze ging daar in gesprek met voorzitter Erik den Breejen.

Door Suzanne Heikoop

Afgelopen mei werd bekend dat de Reddingsbrigade zichzelf de leukste sportvereniging van Hardinxveld-Giessendam mag noemen. Wethouder Baggerman: ,,Het is een bijzondere vereniging, omdat het geen reguliere sport is. Kinderen halen hun zwemdiploma, maar moeten daarna nog écht leren zwemmen. Het wordt dan echter vaak als verplichting gezien. Deze vereniging maakt van de verplichting een uitdagende sport. Kinderen leren er goed zwemmen en hebben doorgroeimogelijkheden. Het is bijzonder dat juist zo'n vereniging de plaatselijke verkiezing wint. Daar mag de brigade trots op zijn."

Voorzitter Erik den Breejen is zeker trots op zijn club. ,,We bieden een recreatieve plek voor kinderen en volwassenen. Er zijn diploma's te behalen en er wordt meegedaan met wedstrijden. Na verloop van tijd mag iemand ook lesgeven en varen. Onze leden komen uit de wijde omtrek." Wethouder Baggerman vindt dat niet vreemd: ,,De sfeer in het zwembad is erg goed, ik merk dat de leden het hier naar hun zin hebben. Ik zie de vaarploeg ook wel eens oefenen op de Buiten Giessen. Het is leuk om te zien hoe ze met veel plezier de boten bemannen. De kinderen worden daar ook door gestimuleerd. Het is toch een droom om met een boot de Merwede op te gaan?"

Voorzitter Den Breejen: ,,Onze bootbemanning kan meer dan alleen varen. Ze hebben EHBO en draaien voor ingewikkelde knopen hun hand niet om. Ze kennen het water en herkennen gevaarlijke situaties. Baggerman: ,,Iedereen die daar iets mee heeft zou bij de Reddingsbrigade moeten komen. Zo kan deze unieke vereniging blijven draaien." En waarom dat Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam de landelijke verkiezing moet winnen? ,,Het is een hele leuke, actieve en sportieve vereniging waar plek is voor iedereen die van water, zwemmen, boten en actief bezig zijn houdt."

Stemt u ook op Reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam? Ga naar www.leukstesportvereniging.nl en help hen aan de landelijke titel.

Fotobijschrift: Wethouder Trudy Baggerman en voorzitter Erik den Breejen oefenen een redding.

advertentie