Keramiek in museum Het Regthuys

Lokaal nieuws

GIESSENBURG - Museum Het Reghthuys in Giessenburg toont vanaf zaterdag 27 september de nieuwe expositie 'Keramiek in Jugendstil'. Mevrouw Jos van Beek - Aret uit Rotterdam toont het door haar ontworpen, vervaardigde en beschilderde Keramiek.

Jos van Beek heeft haar opleiding gehad bij 'De Porceleyne Fles' in Delft en bij de Academie voor Beeldende Kunsten in Rotterdam. Ook volgde zij de opleiding 'Esthetischevorming' aan de Nutsacademie. Zij heeft zich in die jaren toegelegd op het beschilderen van Keramiek, o.a. plateel en tegeltableaus. Haar inspiratie vindt zij in de natuur of in de kunststroming 'Jugendstil'. De modellen die zij beschildert worden veelal in haar eigen atelier gegoten met behulp van gietmallen en worden gebrand op 1020 graden Celsius. Zij schildert direct op het bisquit met onderglazuurverf, die daarna worden gebrand op ca. 1050 tot 1060 graden Celsius.

Bepalend voor haar werk is ook het kleur gebruik. De hoofdkleuren zijn voornamelijk blauw en groen hetgeen een harmonieus effect teweegbrengt.

De expositie 'Keramiek in Jugendstil' is te zien tot en met zaterdag 10 januari 2015. Museum Het Reghthuys is gevestigd aan de Dorpsstraat 10 te Giessenburg en is elke woensdag en zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur geopend. Groepen kunnen op afspraak dagelijks, uitgezonderd op zondag, in het museum terecht.

advertentie
advertentie