Donderdag 23 oktober: informatieavond over borstkanker bij Rivas Zorggroep

16 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

Het thema borstkanker wordt deze avond vanuit verschillende invalshoeken belicht. De bijeenkomst begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 (zaal open vanaf 19.00 uur). Iedereen is van harte welkom; aanmelden kan via www.rivas.nl/informatieavondborstkanker. De entree is gratis.

Laagdrempelig

Tijdens de informatieavond informeren verschillende zorgprofessionals van Rivas bezoekers op een laagdrempelige manier over borstkanker. Zij vertellen ieder vanuit hun eigen expertise over dit thema. Zo verzorgt chirurg dr. Sylvia de Jong of dr. Tanja Frakking, beiden werkzaam bij het Beatrixziekenhuis, een lezing over het ontstaan van borstkanker. Vervolgens wordt door Mathilde van Zijtveld, mammacareverpleegkundige, aandacht besteed aan de zorg en begeleiding op de mammapolikliniek. Susan Visser, verpleegkundig specialist plastische chirurgie, verzorgt een presentatie over de verschillende vormen van borstreconstructie.

In gesprek met de zorgprofessionals

Tijdens de pauze en na de presentaties bestaat de mogelijkheid om de informatiemarkt te bezoeken. Daar zijn stands van onder meer revalidatiecentrum Rijndam met informatie over het revalidatieprogramma 'Revalideren na kanker' en de bind-littekenweefselmassage. De afdeling dagbehandeling van het Beatrixziekenhuis verstrekt informatie over hoofdhuidkoeling en er is informatie over patiëntenverenigingen, verzorgd door het Informatiecentrum. Daarnaast zijn er ook informatiestands van Petra van Laar haarwerken, Krimpenford Lingerie en Huidtherapie 'De Colvenier'. Na afloop kunnen bezoekers aan de 'vraagtafels' in gesprek gaan met de sprekers.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich tot en met dinsdag 21 oktober aanmelden door het invullen van het aanmeldformulier op www.rivas.nl/informatieavondborstkanker. Het is mogelijk om via het aanmeldformulier een vraag in te dienen. Deze worden vooraf aan de sprekers voorgelegd, zodat zij deze vragen zo mogelijk kunnen meenemen in hun lezingen.

advertentie
advertentie