Afsluiting 'De vier elementen der natuur'

19 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Het was afgelopen donderdagavond gezellige druk op beide locaties van obs de Driemaster. De kijkavond, die in het teken stond van de afsluiting van het project 'De vier elementen der natuur', werd druk bezocht. Alle groepen hadden twee weken lang gewerkt met een element als thema. Zo waande je je in een waterwereld in de kleutergroepen. Kleuters leerden hoe de kringloop van het water is, maar ook leven onder water, water in en om huis en vooral hoe kunnen we zuinig zijn op al het water op onze aarde. Als kunstproject hadden ze een workshop 'dansende kwasten' op een regendans, gegeven door Alie kroon. Als excursie gingen ze naar het glasmuseum in Leerdam naar de tentoonstelling 'een zee van glas'en de glasblazerij. Het WNF kwam nog een gastles geven over dolfijnen en walvissen.

Groep 3 en 4 werkten met element 'Aarde'. Zij hadden een natuurwandeling gemaakt met boswachter Bart Tomassen en leerden hoe te ruiken en voelen in de natuur en hoe een boom te knuffelen. Zij maakten bovendien een uniek en persoonlijk kunstwerk met recyclemateriaal, begeleid door Ingrid Romeijn. De groepen 5 en 6 werkten met het element 'Lucht'. Zij kregen een gastles van Waterschap Rivierenland en leerder hoe vroeger de wind hielp om het water te bestrijden en hoe dat tegenwoordig gaat. Bovendien kregen zij een workshop 'creatief schrijven' over lucht door Inge van Wijgerden en werden er windvangers gemaakt. De groepen 7 en 8 werkten met het element 'Vuur'. Een interessant onderwerp dat werd ondersteund door een gastles van de brandweer en een bezoek aan de brandweerkazerne. Bovendien hebben ze een vuurdans geleerd van Jenny Hoekwater.

De kijkavond werd afgesloten door de brandweer die een demonstratie 'de vlam in de pan' gaf. De kunstwerken werden verkocht voor het Goede Doel, namelijk het Wereld Natuur Fonds en Ocean Clean up. Om nog meer geld op te halen voor deze twee goede doelen houdt de school een Benefietmatinee/avond op donderdag 22 januari in de Lockhorst te Sliedrecht.

advertentie
advertentie