Creatief koken zonder zout bij Rivas

23 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

GORINCHEM - Voor mensen die smakelijk willen eten zonder zout houdt Rivas Zorggroep een voorlichtingsbijeenkomst. Deze vindt plaats op maandag 17 november van 10.00 tot 11.30 uur in de Maaszaal van het Managementcentrum aan de Banneweg 57 in Gorinchem.

Deze bijeenkomst is georganiseerd voor patiënten met hartfalen, maar ook mensen die minder natrium willen of moeten eten. Belangstellenden krijgen tijdens deze bijeenkomst tips van een diëtist of leefstijlcoach van Rivas. Daarnaast kunnen ze nieuwe ideeën opdoen voor gevarieerde recepten en mogen ze diverse gerechten proeven.

Creatief met kruiden

Tijdens de bijeenkomst leren deelnemers creatief gebruik te maken van kruiden. 'Maaltijden hoeven niet met zout bereid te worden', vertelt Conny Dubbeldam, diëtist bij Rivas. 'Het is een uitdaging om zonder zout te koken, maar het maakt je creatiever en laat je nadenken over de pure ingrediënten die er zijn. Door creatief kruiden te gebruiken kun je ook een lekkere maaltijd op tafel zetten.'

Informatie en aanmelden

De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats op maandag 17 november van 10.00 tot 11.30 uur in de Maaszaal van de Rivas-locatie aan de Banneweg 57 in Gorinchem, via ingang ziekenhuis. Aanmelden is mogelijk via Rivas Zorglijn 0900-8440 (lokaal tarief). Mailen kan ook: vodi@rivas.nl. De kosten voor deelname bedragen € 7,50 per persoon.

advertentie
advertentie