'Varkensruggen' voor Wilhelminaviaduct

28 oktober 2014 om 00:00 Lokaal nieuws

H'VELD-G'DAM - Het Wilhelminaviaduct in Boven-Hardinxveld werd in juli nog feestelijk geopend. Rijkswaterstaat en gemeente waren in jubelstemming omdat het project vroeger dan verwacht was afgerond. Echter staan er vanaf die desbetreffende datum nog steeds geleidebakens. Deze rood-witte pionnen scheiden het fietspad van de autoweg. Deze waaien regelmatig om bij stevige wind of worden omgetrapt. Omdat dit gevaarlijke situaties kan opleveren, zijn de voeten van de bakens begin oktober verzwaard met zandzakken. 

De 24-jarige Kevin Snijders kaartte de kwestie in september aan bij politie, gemeente en Rijkswaterstaat. Inmiddels is het eind oktober. De gemeente laat weten dat de aannemer deze week begint met de werkzaamheden ter afronding van het viaduct.

Woordvoerster Rijkswaterstaat Ina van Peperstraten vertelt: ,,Aan de al aangebrachte zogenaamde varkensruggen, die de scheiding vormen tussen fietspad en autorijweg, moeten nog kopstukken bevestigd worden. Dan worden ze langer zodat fietsers er niet meer tussen door kunnen rijden en op het voor auto's bedoelde deel kunnen komen. Die kopstukken waren al eerder door de leverancier geleverd, maar bleken van het verkeerde formaat te zijn. Om ze wel in het goede formaat geleverd te krijgen moest er een nieuwe mal gemaakt worden en dat duurde even. Als het goed is worden de resterende delen van de 'varkensruggen' in de eerste week van november geleverd en geplaatst.''

advertentie
advertentie