Cradle voor bewoners Tiendwaert

25 maart 2019 om 11:06 lokaal

H'VELD-G'DAM De bewoners van verpleeghuis Tiendwaert in Hardinxveld-Giessendam namen onlangs een Cradle (CRDL) in ontvangst. Dit instrument stimuleert onderling contact op een speelse manier en daar hebben bewoners baat bij. Dankzij schenkingen van kringloopwinkel De Cirkel en stichting Vrienden van Tiendwaert & Judith Leysterhof, kon de CRDL worden aangeschaft.

Zorgverleners in verpleeghuizen zetten de CRDL steeds vaker in. ,,Het instrument heeft een positief effect op mensen met dementie of op mensen bij wie de communicatie moeizamer gaat", zegt locatieleider Piety Nijhoff. ,,Door de CRDL vast te houden, te strelen of er op te trommelen, ontstaat een variatie aan geluiden. Zo horen bewoners een klaterend beekje, een trein of het ruisen van de zee. Deze geluiden roepen herinneringen of emoties op en die leiden weer op een speelse manier tot onderling contact. Dat helpt het isolement van mensen te doorbreken wanneer een gewoon gesprek niet meer goed mogelijk is. Het is heel mooi om te zien wat het bij onze bewoners teweegbrengt. Zorgverleners, mantelzorgers, partners en familieleden van onze bewoners maken dan ook graag gebruik van de CRDL."

De CRDL werd overhandigd door Mijns Blokland, Jannie Klop en Corrie van Kampen van kringloopwinkel De Cirkel uit Hardinxveld-Giessendam. Piety: ,,We vinden het bijzonder dat zowel de kringloop als de stichting Vrienden van Tiendwaert & Judith Leysterhof zo'n groot bedrag schenken aan onze bewoners. We waarderen het enorm."

advertentie
advertentie