Afbeelding
De Koperen Knop

Pintar Rapido: openlucht schilderfestival in Hardinxveld

26 april 2019 om 09:36 lokaal

GORINCHEM Zowel Museum De Koperen Knop als de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam zijn in 2019 jarig. Zij vieren dit door de organisatie van een groots openlucht schilderfestival. Op zaterdag 14 september kan iedereen meedoen door zijn of haar mooiste of favoriete plekje in de streek of in het dorp vast te leggen op doek of papier.

Museum De Koperen Knop bestaat dertig jaar en de Stichting Dorpsbehoud Hardinxveld-Giessendam veertig jaar. Beide organisaties hebben de handen ineen geslagen met een mooi schilderfestival. Dit gebeurt onder de welluidende titel Pintar Rapido, zoals in grote steden zulke festivals hebben. Iedereen mag mee doen om zijn of haar creativiteit te tonen. Dit gebeurt op zaterdag 14 september waarbij de deelnemers zich ergens in Hardinxveld-Giessendam (voor de Stichting Dorpsbehoud) of ergens in de Alblasserwaard (voor De Koperen Knop) kunnen settelen en een tekening, schilderij of schets te maken van wat hen dierbaar is.

Aanmelden kan tot uiterlijk 1 augustus aan bij het museum. Elke deelnemer krijgt later het verzoek € 10 te betalen; hiervoor krijgen de deelnemers vanaf 1 september in het museum een schilderdoek (24x30 cm of 50x60 cm) en een informatielabel voor het kunstwerk. Ook vraagt het museum u op te geven waar u gaat schilderen. Daar krijgt u op de dag zelf tussen 10.00 en 12.00 uur een broodjeslunch en enkele consumpties uitgereikt. U brengt vervolgens uw werk nog diezelfde dag voor 17.00 uur naar Museum De Koperen Knop, waar u wordt ontvangen met een drankje en een hapje.

Vooraf aanmelden is verplicht. Mochten de weersverwachtingen voor 14 september onverhoopt slecht zijn, dan krijgt u het verzoek om tijdig uw favoriete plek op de foto te zetten en wordt het festival in en rond het museum gehouden, waarbij uw foto als voorbeeld geldt.

Alle werken worden op 19, 20 en 21 september 2019 in Museum De Koperen Knop tentoongesteld. Daar zal ook een deskundige jury de werken beoordelen en 75% van de te behalen punten (maximaal 10) toekennen. Ook is er een publieksjury, die de resterende 25% van de punten geeft. De vijf met de hoogste scores worden uitgeroepen tot winnaar en krijgen een prijs. De prijsuitreiking vindt plaats op zaterdag 21 september om 11.00 uur in het museum. Vanaf oktober 2019 is het werk te zien in verschillende instellingen in Hardinxveld-Giessendam en mogelijk ook elders. Om alles goed te kunnen exposeren, moet elk werk voorzien zijn van een goede ophangmogelijkheid.

Aanmelden voor deelname kan per via e-mail koperenknop@koperenknop.nl, per telefoon 0184-611366 of tijdens de openingstijden in het museum. Het adres van Museum De Koperen Knop is Binnendams 6, 3373 AD Hardinxveld-Giessendam. De reguliere openingstijden zijn dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie kunt u de website raadplegen: www.koperenknop.nl. Voor dit evenement is een MAG-bijdrage beschikbaar gesteld.

Afbeelding
advertentie
advertentie