Afstandsschot Bert Versluij
Afstandsschot Bert Versluij wim v.d.pijl

Vriendenschaar verzuimt kampioen te verslaan

16 juni 2019 om 13:12 lokaal

H'VELD-G'DAM Het Middelburgse Swift was zonder puntverlies kampioen geworden en wilde die status ook in de laatste wedstrijd van dit veldseizoen behouden. Vriendenschaar, dat zich in de vorige wedstrijd veilig had gespeeld, wilde er een mooie laatste wedstrijd met afscheidnemer Bert Verspuij van maken. De omstandigheden waren prima, dus alle ingrediënten voor een leuke korfbalmiddag aan de Sluisweg waren aanwezig.

Vriendenschaar liet in deze wedstrijd zien een waardige overgangsklasser te zijn. Hoewel Swift binnen enkele minuten een 2-0 voorsprong nam, kwam het CABholland-team snel langszij en ontspon zich een leuk korfbalduel, waarbij de thuisploeg steeds een voorsprong wist te nemen en de Zeeuwen steeds in de achtervolging moesten. Halverwege de 1e helft kwam Swift terug naar 6-6, maar wist Vriendenschaar weer uit te lopen naar 10-7, waarbij de dames van Vriendenschaar de helft van de score voor haar rekening hadden genomen. Een time-out van Swift was nodig om de kampioen weer tot scoren te krijgen, waardoor de rust aanbrak met een 11-11 gelijke stand.
Ook in de 2e helft had Vriendenschaar steeds het iniatief en nam het mede door de goed op dreef zijnde aanvoerder Bert Verspuij steeds weer een voorsprong, maar kon het net niet de genadeklap uitdelen. Na 17-14 kreeg Swift wat hulp van scheidsrechter Komduur die met 4 gemakkelijk gegeven strafworpen op rij de Zeeuwen weer in de wedstrijd hielp. Toch wisten de groenhemden opnieuw op voorsprong te komen en ging de slotfase in met 21-20.  Die voorsprong bleek echter niet voldoende, want door 4 korfpunten op rij van Swift werd het 21-24. Met het 8e korfpunt van Bert Verspuij en een raak schot van Julian Voorwinde werd de eindstand 23-24 en had Vriendenschaar de kans verzuimd om de kampioen te kloppen .  Trainer Jorrith Ekelmans kan terugkijken op een prima 1e jaar bij Vriendenschaar met het kampioenschap in de 1e klas van de zaal en handhaving in de overgangsgklasse op het veld.

De 34 jarige aanvoerder van Vriendenschaar nam in deze wedstrijd afscheid als actief korfballer.  In een uitstekende wedstrijd liet hij zien dat hij nog steeds een topspeler is, die node gemist zal worden. Hij maakte ( als jeugdinternational) zijn debuut in seizoen 2003/2004 en heeft na een uitstapje van een jaar naar Leagueclub DVO 15 jaar deel uitgemaakt van het 1e tem van Vriendenschaar. Na zijn 8e treffer kreeg hij een publiekswissel, bloemen en cadeaus en werd onder luid applaus bedankt voor zijn carrière als korfballer in het hoogste team van Vriendenschaar. Bert zal komend seizoen als jeugdtrainer de A-1 van Vriendenschar onder zijn hoede nemen.

De korfpuntenmakers waren:  Bert Verspuij 8 x , Julian Voorwinde 5 x , Jorrit Muilwijk 3 x , Christian Brouwer, Caroline Blokland, Celine van Meeteren ieder 2 x , Christa van Hunnik 1x.