Vriendenschaar heeft geen kind aan KVZ

13 mei 2018 om 16:42 lokaal

H'VELD-G'DAM Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen degradant KVZ op de rol. Op voorhand een wedstrijd die, gezien de positie van de tegenstander, een makkelijke moest zijn. Onderschatting was een risico, omdat het voor Vriendenschaar noodzaak was om punten te pakken, terwijl KVZ al puntloos gedegradeerd was.

Onder het genot van het zonnetje werd het voor het publiek een eenzijdige wedstrijd. KVZ pakte brutaal een 0-1 voorsprong, maar na 2-2 was het klaar en was Vriendenschaar de tegenstander op alle fronten de baas. In de rust stond er 16-4 op het scorebord en de enige vraag was hoe groot het verschil zou worden. Gescoord werd er over alle schijven en alle spelers kwamen op de scorelijst terecht.

De niet gehele fitte Christian Brouwer maakte al snel plaats voor Julian Voorwinden, die ondanks het feit dat hij al een wedstrijd in de benen had, een prima wedstrijd speelde. Ook Daan Brouwer viel goed in voor Bert Verspuij en pikte zijn doelpuntje mee.

Na 70 minuten, met een eindstand van 28-11, werd KVZ uit haar lijden verlost en moest opnieuw zonder punten de terugreis naar Zutphen aanvaarden.

Komend weekend wordt er niet gespeeld en de twee laatste wedstrijden tegen De Meervogels en Antilopen moeten gewonnen worden om een beslissingswedstrijd te voorkomen, waarbij de ploeg nog afhankelijk is van de resultaten van de concurrentie.

Topscoorder werd Jorrit Muilwijk met 6 doelpunten.

De andere doelpunten werden gemaakt door Julian Voorwinden (5), Milou van Dijk (4), Celine van Meeteren en Christian Brouwer (3), Bert Verspuij en Nolan den Boer (2) en Arjanne Verhoef, Wendy Kraaijeveld en Daan Brouwer (1).