Alzheimercafe Alzheimer Nederland
Alzheimercafe Alzheimer Nederland Alzheimer Nederland

Welkom in het Alzheimercafe woensdag 25 januari 2023thema: Wat als dementie je treft. Wat te doen met het Niet-Pluis-gevoel.

18 januari 2023 om 18:04 Lokaal Deel je nieuws

In het Alzheimercafe van 25 januari aanstaande vertelt Jessica Ruisbroek wanneer je opmerkzaam moet zijn en welke actie je kunt ondernemen bij een Niet-Pluis-gevoel. Jessica is al jaren Casemanager Dementie en voor vele in Hardinxveld-Giessendam een bekend gezicht. Deze avond geeft zij voorbeelden uit de praktijk evenals Aline den Hartog, wijkverpleegkundige Rivas.

Als we ouder worden hebben we allemaal wel eens last van vergeetachtigheid. Het geheugen werkt wat trager en als we niet meer zoveel dingen tegelijk kunnen onthouden maken we ons daarover niet ongerust. Maar het wordt anders als mensen het gevoel krijgen dat ze niet zo goed meer kunnen nadenken. Of dat het warrig is in hun hoofd. Of dat er iets niet goed is. Het kan ook zijn dat mensen zelf er niets van merken maar dat hun partner of naasten wel subtiele maar terugkerende veranderingen opmerken. Dat vage niet-pluis gevoel waarmee jij of een naaste geen raad weet, maakt misschien onzeker en je kunt je er onbehagelijk bij voelen. 

Hoe weet je nu of er echt iets aan de hand is en of je je zorgen moet maken? Daarom is het belangrijk om erover te praten en informatie in te winnen.

Iedereen is van harte welkom van 19.30 uur tot 21.00 uur. Deze avond vindt plaats in De Lange Wei, Rembrandthof 85, 3372 XV Hardinxveld-Giessendam. Toegang is gratis. 

Mocht u geen vervoer hebben, dan kunt u bellen met 06 49998054 of mailen naar hardinxveldalzheimercafe@gmail.com 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie