Cafetaria Wielwijk bestaat veertig jaar

1 juli 2014 om 00:00 Ondernemend

HARDINXVELD-GIESSENDAM - Cafetaria Wielwijk aan de Jacobsweer 1a viert zaterdag 5 juli het 40-jarig bestaan. Ter ere van dit heuglijke feit worden de klanten in het zonnetje gezet. Er wordt een terras ingericht met 's middags live muziek en er is ook voor de kinderen het een en ander te doen. Het jubileum is tevens een mooie gelegenheid om terug te blikken.

Door Ria Scholten

Aan de wand van de keurig ingerichte cafetaria hangt een foto uit de beginperiode. De verrijdbare wagen stond in een nog vrijwel lege wijk en werd na zes jaar verruild voor het gebouw op de huidige locatie. Koos en Greet aan de Wiel hebben zaak een jaar of acht geleden overgedragen aan hun zoon Sander. ,,De eerste jaren waren niet gemakkelijk en we kunnen gerust stellen dat de lokale bedrijven ons in het zadel hebben gehouden", zegt Koos stellig. ,,Naarmate de wijk groeide werd ook de klantenkring groter. Steeds meer mensen wisten 'Koos Patat' te vinden. De schoolkinderen hebben die naam verzonnen en ik heb er nooit een probleem van gemaakt. Als mijn vrouw in de zaak stond noemden ze haar Koossie's moeder."

,,We hadden vanaf het begin al een aardig assortiment en verkochten schepijs", blikt Greet terug. ,,Door de jaren heen hebben we de kwaliteit van onze producten altijd gehandhaafd. Verder zijn klanten heel gevoelig voor het feit dat alles er schoon, fris is en verzorgd uitziet. Er is een vaste kern van trouwe medewerkers. Els is in november al vijfentwintig jaar bij ons in dienst. We hebben heel veel vaste klanten. Mensen die hier vroeger hebben gewoond komen, als ze in de buurt zijn, graag nog even langs. De kinderen van de kinderen, die vroeger in de zaak kwamen, zijn nu klant bij ons."

,,Op 1 januari 1997 werden de bedrijfsactiviteiten uitgebreid met de horeca van de foyer in Sporthal De Wielewaal. Vijf jaar geleden is daar de horeca van Dorpshuis Drijvershof bijgekomen", aldus Sander. “Drie jaar geleden is de inrichting van de cafetaria aangepast aan de trends van deze tijd. Mensen komen hier graag lunchen. Verder hebben we veel bedrijven als klant, die maaltijden en/of belegde broodjes afnemen. Bedrijven en particulieren zijn ook voor catering, met en zonder bediening, bij ons aan het goede adres."

Komende zaterdag is het feest. Voor de kinderen is er een springkussen. Zij kunnen ook een ritje maken op de pony's van Hippisch Centrum Giessenlanderij. Het minipaardje Ieniemienie is eveneens aanwezig. “Op die dag kost een portie patat, kroket, frikandel, kaassoufflé of bamihap slechts één euro", vertelt Sander. “Graag willen we onze klanten bedanken voor het vertrouwen dat zij al zoveel jaren in ons stellen", vertelt het drietal. Greet is nog steeds een aantal uren per week in de zaak te vinden. Ze vindt het werk te leuk om nu al te stoppen. Zie ook de website www.wielhoreca.nl. Het telefoonnummer is 0184-614926.

Foto-onderschrift: v.l.n.r. Sandra, Sander, Koos, Els, Lineke, Vincent en Greet vormen een hecht team.

advertentie
advertentie