Een nieuwe naam voor een vertrouwd uitvaartcentrum

23 september 2014 om 00:00 Ondernemend

H'VELD-G'DAM - Drie jaar geleden werd Uitvaartonderneming Van Noordennen overgenomen door collega-ondernemer De Drechtstreek. In het uitvaartcentrum aan de Spindermolen 42a is inmiddels het een en ander veranderd. Er zijn familiekamers ingericht en het pand is voorzien van airconditioning, maar er is nog meer nieuws. Directeur Bert Nederveen: ,,We vinden het nu een goed moment om de naam te wijzigen in Uitvaartcentrum De Drechtstreek."

Door Ria Scholten

,,Al snel na de overname zijn er twee familiekamers ingericht. Ze worden ook wel 24-uurskamers genoemd. We spelen hiermee in op de landelijke trend van afscheid nemen", legt Bert uit. ,,De nabestaanden krijgen de gelegenheid om in alle rust en op de momenten dat zij daar behoefte aan hebben, afscheid te nemen van hun dierbare. In de periode tot de uitvaart krijgen zij de beschikking over een eigen sleutel die toegang geeft tot het pand en de betreffende familiekamer. In de pantry kan een kopje koffie of thee worden gezet en er is een koelkastje met frisdranken. Uiteraard zijn de kamers uitgerust met de modernste vorm van koeling. In onze vestigingen in Alblasserdam, Papendrecht en Sliedrecht kan eveneens gebruik worden gemaakt van familiekamers."

,,We krijgen veel positieve reacties op het feit dat ons pand nu voorzien is van airconditioning. Mensen die de rouwdienst door omstandigheden niet kunnen bijwonen bieden we de mogelijkheid om de plechtigheid thuis via het internet te beluisteren. De familie kiest steeds vaker voor een stukje eigen inbreng bij het afscheid. Goed luisteren en waar nodig meedenken zijn, naast het regelen van de praktische zaken, belangrijke aspecten van ons werk. We hechten veel waarde aan een goede wisselwerking tussen de families en onze medewerkers. Daarom bieden we de nabestaanden de mogelijkheid aan om hun voorkeur voor een bepaalde uitvaartleider kenbaar te maken."

Uitvaartonderneming De Drechtstreek staat onder toezicht van de Stichting Keurmerk Uitvaartzorg (SKU). Het bedrijf maakt tevens deel uit van de Nederlandse Kwaliteitsraad Uitvaartverzorging. ,,Dit betekent dat wij heldere afspraken maken over de uitvoering van de uitvaart en dat er een transparante kostenbegroting wordt opgesteld. Op onze website www.drechtstreek.nl staat een module waarmee de mensen zelf kosten van de uitvaart kunnen berekenen. Dit voorkomt onaangename verrassingen achteraf'', vertelt de directeur. ,,We kunnen ons voorstellen dat er op dit gebied toch nog vragen onbeantwoord blijven. Dit najaar houden we inloopavond waar mensen informatie kunnen krijgen over alle zaken die met de uitvaart verband houden. Als iemand om welke reden dan ook niet in de gelegenheid is om langs te komen is het ook mogelijk om het gesprek in de huiselijke kring te laten plaatsvinden."

Foto-onderschrift: Het team van Uitvaartonderneming De Drechtstreek

advertentie
advertentie