Visspecialist Struik is al tien jaar een topper

30 september 2014 om 00:00 Ondernemend

H'VELD-G'DAM - Het is de komende weken feest bij Visspecialist Struik. Het familiebedrijf bestaat namelijk tien jaar en dat wordt gevierd met knipbonnen met smakelijke aanbiedingen. Komende zaterdag is er bij de verkoopwagens weer warme gerookte, duurzaam gekweekte paling te koop.

Door Ria Scholten

Vader Daan Struik komt uit een vissersfamilie en hield zich aanvankelijk bezig met de palingvisserij en de visserij op schubvis. Door de aanscherpte Europese regelgeving werd het uitoefenen van zijn beroep steeds moeilijker. In 2004 werd besloten om een Visspeciaalzaak in Werkendam te openen. Zijn oudste zoon had echter andere ideeën. ,,Ik wilde onze producten graag op verschillende standplaatsen en markten verkopen", vertelt Jaap. ,,De eerste verkoopwagen werd gevolgd door een tweede, want ook mijn broer Corné wilde 'in de vis'. Mijn vader heeft zaak in Werkendam inmiddels verkocht. Hij heeft de taken overgenomen van Corné, die een bestaande viszaak kon overnemen."

,,Het woord duurzaamheid is bij ons geen loze kreet. Ons bedrijf is aangesloten bij de Stichting DUPAN Nederland, die zich sterk maakt voor het handhaven van de palingstand in ons land. Van de opbrengst van de door ons verkochte paling gaat een percentage naar een fonds. Dit geld wordt besteed aan glasaaltjes, die worden uitgezet in de schone gebieden in Nederland. Onze kibbeling is gemaakt van duurzaam gevangen MSC gecertificeerde Alaska pollack, een lekkere stevige vis, die heel veel op kabeljauw lijkt. Onze Hollandse Nieuwe is eveneens MSC gecertificeerd. Daarnaast zijn onze zalm en pangasius voorzien van een ASC keurmerk. De pangasius die wij verkopen wordt in Azië op een diervriendelijke manier gekweekt en de kweker krijgt een eerlijke prijs voor de vis. Graag wil ik de aandacht vestigen op de mosselen van Adri & Zoon. Ze dragen het label 'Zeker Zeeuws' en dat geeft aan dat deze mosselen gegarandeerd uit de Zeeuwse wateren komen en met grote zorg zijn gekweekt en verwerkt."

,,In de bij deze krant gevoegde folder staat een bonnenkaart met vijf weken actievoordeel afgedrukt. Vanaf dinsdag 7 oktober hebben we wekelijks twee smakelijke aanbiedingen. Wie in de eerste actieweek de bon inlevert betaalt voor vijfhonderd gram kibbeling en twee lekkerbekken slechts 10 euro. Vijfhonderd gram Spaanse Paëlla kost 5 euro. In de laatste week krijgt iedere betalende klant tegen inlevering van de bon een gratis haring. De bonnenkaart kan worden gedownload via onze website www.visspecialiststruik.nl of via onze Facebookpagina."

Op dinsdagmiddag staat de visspecialist in de Dorpsstraat in Giessenburg, op woensdag de hele dag bij Bas van der Heijden in Hardinxveld-Giessendam en op zaterdagmorgen bij MCD Wim Timmer op het Peulenplein en naast de Hoogvliet Supermarkt in de Juliana van Stolbergstraat (Boven-Hardinxveld).

Foto-onderschrift: Visspecialist Struik is uitgegroeid tot een begrip in de regio.

advertentie
advertentie