Els Ockers denkt nog lang niet aan stoppen

13 oktober 2014 om 00:00 Ondernemend

H'VELD-G'DAM - Op de kop af vijfendertig jaar geleden opende Els Ockers haar kapsalon aan de Buitendams 33. De jubilerende onderneemster komt uit een echte kappersfamilie. Het is dus niet verwonderlijk dat zij hoge eisen stelt aan de kwaliteit en klantvriendelijkheid die de klanten in haar salon kunnen verwachten.

Door Ria Scholten

,,Mijn opa, vader, oom en twee zussen hebben gekozen voor het kappersvak", somt Els op. ,,Ook onze beide dochters zijn kapster. Je kunt dus gerust stellen dat dit mooie, creatieve beroep in onze genen zit." Na zoveel jaren vindt Els nog steeds veel voldoening in het runnen van haar kapsalon. ,,We hebben heel veel trouwe klanten, van wie er verschillende al vanaf het prille begin bij ons komen", vertelt ze. ,,Er komen hier complete families, want ook hun kinderen en later de kleinkinderen zijn bij ons de in de stoel terecht gekomen."

,,Dames, heren en kinderen kunnen hier terecht voor een breed scala aan behandelingen. Veel dames kiezen er voor om het haar ter gelegenheid van een bijzondere gebeurtenis te laten opsteken. Een bekend voorbeeld is het bruidskapsel. Opvallend is dat ook de bruiloftsgasten steeds vaker kiezen voor een extra feestelijke look. Opgestoken haar is niet per definitie voor ouderen. Ook jonge meisjes kiezen ervoor als zij naar een examengala of een ander feest gaan."

"Ik hecht er veel waarde aan om de in onze zaak aanwezige vakkennis op peil te houden. Het hele team wordt elk halfjaar bijgeschoold, waardoor we de laatste trends op het gebied van haarmode moeiteloos kunnen volgen. Deze winter zien we veel kopertinten met shades, die voor de nodige diepte zorgen. Een speciale techniek maakt het tevens mogelijk om het kapsel zó te dragen dat de kleurnuances niet zichtbaar zijn. Verder worden er veel tinten uit een zelfde kleursoort naast elkaar gebruikt. We noemen dit Ton sur Ton. Bij de mannen zien we veel korte, opgeknipte kapsels met een duidelijke knipoog naar de jaren '50 en '60."

,,We werken vanaf het begin met de producten van Goldwell. Ze zijn kwalitatief uitstekend en worden regelmatig vernieuwd. Daarnaast is er sprake van een goede prijs/kwaliteitverhouding. Onze klanten zijn er erg tevreden over en gebruiken de producten ook thuis."

In de kapsalon zijn naast Els drie kapsters werkzaam. Debbie is al dertien jaar in dienst. Haar dochter Esther werkt al zeven jaar in de kapsalon. Julia maakt het team compleet. Zij is tweeënhalf jaar geleden in dienst gekomen. ,,Het jubileum is een hele mijlpaal", vindt Els. Zij denkt nog lang niet aan stoppen. ,,Mijn werk is mijn hobby. Het is fijn om onder de mensen te zijn. Ze zien mij voorlopig nog niet achter de geraniums! De klanten delen in de feestvreugde en worden deze week getrakteerd op iets lekkers bij de koffie."

v.l.n.r. Esther, Julia, Els en Debbie vieren het feestje samen met de klanten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie