Afbeelding
Rehobothschool

Rehobothschool; ruimte om te groeien

24 januari 2022 om 11:12 Onderwijs

HARDINXVELD-GIESSENDAM Kinderen die nu op de basisschool zitten gaan in hun volwassen leven wellicht een beroep uitoefenen wat nu nog helemaal niet bestaat. Hoe leid je leerlingen hier dan voor op? De Rehobothschool biedt leerlingen naast een goede basis voor sociaal-emotionele vaardigheden, taal, lezen en rekenen ook een eigen leerlijn 21ste-eeuwse vaardigheden voor groep 1 tot en met 8 aan. De kinderen leren van jongs af aan samenwerken, kritisch denken, programmeren (computational thinking), ICT-basisvaardigheden en informatievaardigheden. Verder wordt er veel aandacht besteed aan mediawijsheid.

Martin Bakker (leerkracht groep 7 en ICT-coördinator) vertelt: ,,Om de kinderen de 21ste eeuwse vaardigheden aan te leren zijn er per groep lespakketten gekoppeld aan elke vaardigheid. Kijk naar de vaardigheid programmeren (computational thinking). In de onderbouw leren de kinderen bijvoorbeeld hoe de Bee-Bot robot geprogrammeerd kan worden. De robotbij moet een bepaalde route afleggen van het startpunt door het park, naar het huisje. Kinderen stellen de Bee-Bot met programmeerknoppen of de iPad in en programmeren zo hoe deze van A naar B komt. In de bovenbouw wordt dit verder uitgebouwd met de Ozobot waarmee een route met meer mogelijkheden geprogrammeerd kan worden. Een opdracht kan bijvoorbeeld zijn om de Ozobot een parcours af te laten leggen op het Formule 1 circuit van Zandvoort. Daarbij moeten de kinderen een aantal elementen inbouwen: een pitstop van 3 seconden, spinnen in de bocht, vertragen, versnellen, etc.”

Directeur Lisette Boon: ,,De ontwikkeling van de kinderen op het gebied van de 21ste eeuwse vaardigheden wordt door de leerkrachten gevolgd en dit jaar komt de beheersing van de 6 vaardigheden voor het eerst ook op het rapport. Zo hopen we onze leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op hun toekomst.”

Rehobothschool: Ruimte om te groeien. Open huis op afspraak: woensdag 26 januari van 14.00-21.00 uur, zaterdag 29 januari van 10.00-14.00 uur en woensdag 2 februari van 14.00-21.00 uur. Info: www.rehobothschool.nl

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?
advertentie
advertentie