Afbeelding

Medailleregen voor zwemmers SG-HGA!

Overig Deel je nieuws

GROOT-AMMERS – Onder zomerse omstandigheden, de zon scheen volop en de temperatuur steeg naar 27 graden, kwamen de zwemmers van SG-HGA op zaterdag 18 juni in actie in het buitenbad van Groot-Ammers. In totaal zijn er 19 nieuwe persoonlijke records behaald en zijn er 24 medailles verdiend!

De vele medailles werden gehaald op 5 individuele afstanden: 200 meter vlinderslag, 200 meter schoolslag, 100 meter vlinderslag, 50 meter schoolslag en 50 meter vrije slag. Het eremetaal werd verdiend door Edward Korevaar (1x goud en 2x zilver), Jaco Huisman (2x brons), Somchai Vat (1x zilver en 1x brons), Merel van Wijk (1x brons), Lotte Spelt (1x zilver en 1x brons), Elise Hagenaar (2x brons), Linda Sterk-Buijk (2x goud), Amelie Wolff (2x brons), Jisca Boogaard (1x zilver), Julian Korevaar (2x goud), Sjoerd Noordermeer (1x goud en 2x zilver), Fenna Visser (1x zilver) en Minke Verdoold (1x zilver). André Sterk en Floris van Son zwommen ook naar het hoogst haalbare resultaat maar behaalden beiden net geen podiumplaats.

Naast de individuele afstanden stond er ook een 8x50 meter vrije slagestafette op het programma waarbij twee teams van SG-HGA aan de start verschenen. In team 1 zwommen Minke, Somchai, Merel, André, Amelie, Edward (2x) en Linda samen naar de tweede plek. Team 2 bestaande uit Julian (2x), Fenna, Jaco (2x), Lotte, Sjoerd en Jisca zwom naar de vijfde plaats.

De grootste verbetering kon Edward op zijn naam schrijven. Op de 200 vlinderslag behaalde hij een pr van 15 seconden en ook Jaco behaalde een ‘mijlpaal’ want hij zwom maar liefst 7 afstanden! De wedstrijd en daarmee het wedstrijdseizoen werd afgesloten met een gezellige en smakelijke BBQ. Na de zomer start een nieuw zwemseizoen en dan gaan we zien of SG-HGA de behaalde resultaten van dit seizoen kan overtreffen!

Informatie en uitslagen zijn te vinden op www.zvhardinxveld.nl. De trainingsavonden zijn op maandag van 18:00 uur tot 19:00 uur en op dinsdag van 18:45 uur tot 19:45 uur. Wie interesse heeft kan vrijblijvend een kijkje komen nemen.

advertentie