Vakantie zoekopdrachten
Vakantie zoekopdrachten Readly

Fietsen, suppen en campers populair deze zomer

1 augustus 2022 om 18:00 Overig Deel je nieuws

De bouwvak is begonnen en een groot deel van Nederland geniet van vakantie. Magazine- en krantenapp Readly heeft de zoekgeschiedenis van de maanden mei, juni en juli geanalyseerd met het zicht op favoriete bestemmingen en vrijetijdsbestedingen voor deze zomervakantie. Nederlanders blijken volop te zoeken naar artikelen over fietsen, suppen en kamperen en de bestemmingen Frankrijk, Denemarken en Spanje. In eigen land is Limburg favoriet.

Uit onderzoek van YouGov en Readly blijkt dat 69% van de Nederlanders dit jaar van een zomervakantie geniet, waarvan 45% in het buitenland en 21% in eigen land. Slechts een op de tien (8%) geeft aan thuis te blijven tijdens de zomervakantie, met als belangrijkste redenen de kosten van de vakantie (39%), de verspreiding van COVID-19 (14%), de brandstofprijzen (12%) en de zorgen om oorlog of conflicten (11%).

De top 10 zoektermen voor de zomervakantie volgens de Readly-app zijn in Nederland:

1. Frankrijk

2. Fietsen

3. Sup

4. Camper

5. Kamperen

6. Denemarken

7. Spanje

8. Praag

9. Limburg

10. New York

De top 10 onder alle Readly gebruikers wereldwijd is:

1. Kamperen

2. Caravan

3. Australië 

4. Sup

5. Camper

6. Zeilen

7. Südtirol

8. Marseille

9. Mallorca

10. Frankrijk

“Het reizen is weer begonnen en vakantiegangers zoeken leesvoer om ze te inspireren en entertainen voor en tijdens het reizen. Uit de gegevens blijkt dat veel van onze abonnees op vakantie gaan en ten opzichte van vorig jaar ook weer meer naar buitenlandse bestemmingen zoeken. Fietsen en suppen zijn populair en daarbij lijkt in Nederland de camper meer in trek te komen ten opzichte van de caravan waar wereldwijd meer naar wordt gezocht”, vertelt Jan Sebastian Blender, Head of Content bij Readly.

advertentie
advertentie