Raak schot Lieke Brouwer
Raak schot Lieke Brouwer Wim van der Pijl

Ruime overwinning Vriendenschaar

16 oktober 2022 om 17:04 Overig Deel je nieuws

In de thuiswedstrijd tegen Rust Roest was snel duidelijk dat Vriendenschaar de betere ploeg was. Het CABholland team kon dat in de 1e helft nog niet tot uitdrukking brengen, maar liep in de 2e helft uit naar een ruime voorsprong die na het laatste fluitsignaal 19-13 bedroeg.

De wedstrijd was nog maar 30 seconden oud toen Daan Kamsteeg van afstand al raak schoot , enkele minuten later op identieke wijze gevolgd door Julian Voorwinden, waarmee Vriendenschaar een snelle voorsprong nam die het de gehele 1e helft ,zou houden.  De thuisploeg kon in de 1e helft haar tegenstanders uit Eindhoven nog niet van zich afschudden, wat ze voornamelijk aan zichzelf te wijten had.  Door slordig spel met teveel plaatsfouten en het vooral in het 2e aanvalsvak niet benutten van de kansen kreeg  Rust Roest de mogelijkheid om bij te blijven. Om en om scorend , waarbij Vriendenschaar steeds de voorsprong behield werd de rust bereikt met een 8-7 voorsprong voor de groenhemden.

Het 1e schot van de 2e helft was ook meteen weer raak, maar nu van Eindhovense zijde, die na het Hardinxveldse antwoord nog in diezelfde 1e minuut nog één keer gelijk zouden komen ( 9-9).  Daarna nam Vriendenschaar definitief afstand van Rust Roest, waarbij de gemakkelijk scorende Lieke Brouwer met haar 5 treffers een belangrijk aandeel had. Eerst werd ze prima vrijgespeeld door Nicole van der Laan en een minuut later schoot ze van afstand raak. Door een rake vrije bal van Julian Voorwinden en een strafworp van Celine van Meeteren was de voorsprong binnen  enkele minuten vergroot naar 13-9 en had Vriendenschaar de wedstrijd naar zich toe getrokken. Het trainersduo Berrevoets/Jacobs liet halverwege de 2e helft de op de bak begonnen Marijn Bakema en Anne Timmer in de 2e helft ook nog speelminuten maken en konden de rustig toezien hoe hun ploeg de overwinning zou gaan behalen. Het automatiseringsteam bleef de wedstrijd domineren , mede dankzij het betere schot in de 2e helft .  Door sterk reboundwerk van Lotte v.d. Lustgraaf kon aanvoerder Julian Voorwinden zijn totaal aantal scores op 6 brengen, terwijl in het andere vak Patrick Noordzij met zijn 5 korfpunten daar weinig bij achter bleef en hij met het laatste Vriendenschaar-korfpunt de voorsprong op 19-12 bracht. Rust Roest bracht in de laatste seconden van de wedstrijd de eindstand op 19-13.

Door deze overwinning blijft Vriendenschaar samen met Vitesse koploper met 8 punten, op 1 punt gevolgd door Merwede en Albatros.

Komende zaterdag staat de streekderby tegen Merwede op het programma. Deze belangrijke wedstrijd  wordt in Sliedrecht gespeeld om 14.45 uur , voorafgegaan door de wedstrijd tussen de 2e teams om 13 uur.

De korfpunten werden gescoord door: Julian Voorwinden 6 x , Lieke Brouwer en Patrick Noordzij 5 x , Daan Kamsteeg 2 x , Celine van Meeteren 1 x