OKK'70 in de verdediging bij een aanval van Cegelec ZUVO HS1
OKK'70 in de verdediging bij een aanval van Cegelec ZUVO HS1 Nellie van Houwelingen

OKK’70 Heren 1 zet zegereeks voort

17 oktober 2022 om 01:45 Overig Deel je nieuws

HARDINXVELD-GIESSENDAM Zaterdag 15 oktober mocht het eerste herenteam van volleybalvereniging OKK’70 aantreden in Zundert tegen Cegelec ZUVO HS1. De samenstelling van dit team is een mix van ervaren spelers en aanstormend talent. De mannen uit Hardinxveld waren hier niet van onder de indruk. Met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar + Wouter beschikken de mannen uit Hardinxveld namelijk zelf over een zeer jonge getalenteerde selectie. De jeugd staat al te springen om bij dit team aan te haken en het is dan ook leuk om te vermelden dat Nick van Dongen (15 jaar) afgelopen week zijn trainingsdebuut bij Heren 1 heeft gemaakt.

De eerste set gingen de mannen van OKK’70 vol gas van start. Echter leek het wel alsof ZUVO hiervan wakker schrok. Vanaf halverwege de set haalden de mannen uit Zundert namelijk ineens alles van de grond en moesten we hier met onze eigen aanvalskrachten goed op anticiperen. De voorsprong was gelukkig al zo ver uitgebouwd dat hiermee de eerste set niet meer in gevaar kwam. 21-25 winst voor de heren uit Hardinxveld.

Met de waarschuwing van het scherpere spel van de tegenstander, moest werd in de tweede set scherp en vol vechtlust begonnen aan de tweede set. Wederom werd er sterk begonnen, maar het werd steeds lastiger tegen het onvoorspelbare spel van ZUVO. Na een spannende slotfase waarin beide teams meerdere malen op setpoint hebben gestaan, moest OKK’70 zich toch gewonnen geven: 29-27.

Na deze gewonnen set kwam de Brabantse arrogantie bij de mannen van ZUVO steeds meer naar boven. Het was dus hoog tijd om die gasten weer even met beide benen op de grond te zetten. Gelukkig liet Martijn de Bruijn met zijn ‘Hardinxveldse arrogantie’ zien dat er met de mannen uit Hardinxveld niet te spotten is. Mede door de aanvalspower van Martijn werd deze derde set dan ook binnen gesleept met een stand van 22-25.

Omdat de heren van OKK’70 zich momenteel in een ‘ontwikkelseizoen’ bevinden, wordt er dit seizoen sociaal gewisseld. Dit betekende dan ook dat de sterk spelende Martijn de Bruijn een keer een setje naar het geweldige niveau van zijn medespelers moest toekijken vanaf de bank. Helaas viel dit geweldige niveau in de vierde set flink tegen en werd deze set eigenlijk kansloos verloren met 25-20.

De vijfde set kan heel kort omschreven worden. Iedereen had zijn juiste vorm weer gevonden onder aanvoering van Martijn. Deze set was dan ook een walk-over, waarbij ZUVO volledig terecht het onderspit moest delven: 9-15 voor OKK’70 Heren 1. 3-2 winst in Zundert.

Komende vrijdag 21 oktober staat er om 20.30 uur in thuishal de Wielewaal een kraker gepland tegen Sliedrecht Sport Heren 3. Zij bezetten momenteel de derde plaats.