Peter Hartog (links) voelt de bui al hangen
Peter Hartog (links) voelt de bui al hangen Piet Trapman

Waarddammers na manmoedig verzet ten onder

30 oktober 2022 om 13:45 Overig Deel je nieuws

Ook de vierde wedstrijd van De Waarddammers in de ereklasse is op een nederlaag uitgelopen. Tegen Damlust Gouda ging het tiental, dat met 3 invallers aantrad, na taaie weerstand met 12-8 ten onder. Na ruime remises van Shammi Kasnadi en Rik Verboon gingen invallers Job Arts en Arie van Genderen onderuit. Even later liet ook Peter Hartog zich de Goudse kaas van het brood eten. Wim Kalis en Kees Brandwijk zorgden met hun puntendelingen voor een 4-10 tussenstand. Vooral voor invaller Kees Brandwijk, die manhaftig ten aanval trok, was dit een prestatie van formaat. Dat kan zeker ook gezegd worden van de remises van Peter de Hek en Theo de Swart, respectievelijk tegen de grootmeesters Erno Prosman en Martijn van IJzendoorn. Thijs Verboon deed met een uiterst secure zege de laatste duiten in het Alblasserwaardse puntenzakje.

Over 2 weken staat de thuiswedstrijd tegen landskampioen Hijken DTC op het programma. Een sterrenteam met grote namen in de gelederen, zoals wereldkampioen Roel Boomstra en verder Aleksej Domchev en Yuriy Anikeev. Voor de onbezoldigde Alblasserwaarders wederom een loodzware opgave dus.  

Het tweede team trad aan tegen Damlust 2 en kwam thuis met een zeer verdienstelijk 8-8 gelijkspel. De Waardse punten werden behaald door Marienes van Genderen, die een gecompliceerd eindspel knap winnend afsloot, en remises van Ad de Hek, Piet Trapman, Wim Verschoor, Martin Nederlof, Ernst de Heer en Fred Roedolph. Joop Roedolph moest na een geniepige combinatie de vaan strijken. Na dit gelijkspel bezet het team op de ranglijst de zesde plaats met 5 punten uit 4 wedstrijden. De volgende keer wacht DES Lunteren, dat met 1 punt meer de derde plaats bezet.

advertentie
advertentie