De Hardinxveldse mannen vieren de overwinning op de reserves van Dordrecht
De Hardinxveldse mannen vieren de overwinning op de reserves van Dordrecht Nellie van Houwelingen

OKK’70 Heren 1 wint moeizame wedstrijd in Dordrecht

8 november 2022 om 16:40 Overig Deel je nieuws

Na de afgelaste bekerwedstrijd vorige week vanwege een te gladde vloer, mochten de mannen van OKK’70 Heren 1 afgelopen zaterdag weer aantreden. Dit keer tegen de reserves van Dordrecht. Na de  buitenlandse avontuurtjes van Rens en Patrick, konden de mannen met de volledige selectie afreizen naar Dordrecht. Met bijna een uur uitstel door uitgelopen wedstrijden kon er deze keer, in tegenstelling tot vorige week, wel gestart worden.

De eerste set schoten de mannen uit de startblokken met een prachtige serviceserie van Martijn de Bruijn. De rest van de set kon door de opgebouwde voorsprong redelijk makkelijk uitgespeeld worden met als resultaat een 21-25 winst.

Aan het einde van de eerste set kwamen reserves van Dordrecht steeds beter in hun spel, wat een waarschuwing was voor de mannen uit Hardinxveld. Coach Yann Speltincx deed er dan ook alles aan om iedereen scherp te houden en weer vol gas te starten in de tweede set. Ondanks Yann zijn peptalk kwamen de mannen in de tweede set niet echt makkelijk los. Heel deze set waren beide teams aan elkaar gewaagd en bleef de stand nagenoeg heel de tijd in evenwicht. Bij een stand 26-27 in het voordeel van OKK’70 was Martijn de Bruijn er klaar mee en sloeg het winnende punt van deze set binnen.

Als de eerste set geen waarschuwing was, dan was de tweede set dit zeker wel. Ondanks de diverse pogingen om iedereen op scherp te zetten bleef er in de derde set mee gerommeld worden met het slordige spel van de tegenstander. De mannen konden duidelijk niet in hun eigen spel komen en konden daardoor ook niet het verschil maken. Aan het eind van de set kwamen de heren nog wel terug, maar deze set ging nipt verloren met 25-23.

De vierde set werd het spel alleen maar rommeliger, waar de heren van OKK’70 geen vat op konden krijgen. Met vlagen werd er heel mooi volleybal laten zien, maar wederom kon het verschil niet gemaakt worden. Ook aan het einde van deze set kwam OKK’70 nog wel iets dichterbij, maar het was niet genoeg om de setwinst voor Dordrecht te voorkomen, 25-20.

De beslissende vijfde set dan maar. Alles van heel de wedstrijd vergeten en 1 set vol gas voor de overwinning gaan. De gretige blikken kwamen weer terug in het veld, waarmee de uitploeg even liet zien dat er niet zomaar over hun heen gelopen kan worden. De gretigheid betaalde zicht uit en de vijfde set werd gewonnen door de mannen uit Hardinxveld met 13-15.

Na deze 3-2 winst op Dordrecht staat Heren 1 van OKK’70 nog steeds bovenaan met 2 punten voorsprong op de nummer 2 Sliedrecht en ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. Deze week is het zaak om de gretigheid vast te houden en dit aanstaande vrijdag 20.30 in de Wielewaal door te zetten tegen de oude ploeg van trainer/coach Yann Speltincx: Volley Lek en IJsel 2, die de mannen om die reden dan ook heel graag willen verpulveren. Uiteraard is iedereen weer van harte uitgenodigd om de koploper van de Derde Divisie A om 20.30 in de Wielewaal aan te komen moedigen!