Rens de Ruiter in de verdediging bij een aanval van Patrick de Bruijn
Rens de Ruiter in de verdediging bij een aanval van Patrick de Bruijn Muninn Media

OKK’70 Heren 1 pakt de zevende overwinning op rij!

15 november 2022 om 19:20 Overig Deel je nieuws

Afgelopen vrijdag mocht het vlaggenschip van OKK’70 weer aantreden in thuishal ‘De Wielewaal’ tegen Volley Lek en IJssel 2. In de voorbereiding was er ook al tegen dit team gespeeld, waar een nipte 3-2 overwinning uit het vuur werd gesleept. In de voorbereidingsweek werden de messen dan ook weer geslepen om dit keer een beter resultaat neer te zetten dan in de voorbereiding.

De eerste set schoten de mannen weer uit de startblokken en werd gelijk duidelijk gemaakt dat de tegenstander deze vrijdagavond niks in Hardinxveld te zoeken had. Met overtuigend spel werd de eerste set redelijk eenvoudig binnengehaald met een setstand van 25-20 in het voordeel van OKK’70.

In de tweede set kwamen de mannen uit Ouderkerk aan de IJsel beter in hun spel en kreeg de Hardinxveldse formatie voornamelijk moeilijk grip op de middenmannen van Volley Lek en IJssel. Ondanks het knappe verdedigende werk van libero Stan den Ouden wist de uitploeg deze set naar zich toe te slepen met een setstand van 22-25.

Na deze verloren set was het zaak om de andere twee sets snel over de streep te trekken, om meer puntverlies te voorkomen. De middenmannen kregen steeds meer grip op die van Volley Lek en IJsel, waardoor de derde set met een setstand van 25-22 werd binnengesleept.

De mannen uit Hardinxveld wilden absoluut geen vijfsetter spelen, dus was het zaak om de vierde set snel binnen te slepen. Dit begon fantastisch, waarbij de voorsprong in rap tempo werd uitgebouwd tot 10-2. Nadat Rens de Ruiter zijn mooiste aanval uit zijn hele volleybalcarrière had binnen gebeukt, ging hij helaas naast zijn schoenen lopen, wat leidde tot een vervelende enkelblessure. Gelukkig bleek Sam van Selm zijn aandacht nog niet naar de kantine te hebben verschoven, want ook met Sam werd de vierde set in een moordend tempo uitgespeeld. Eindstand 25-13 en een 3-1 winst voor de Hardinxveldse formatie.

Hiermee staan de mannen na 29 punten uit 7 wedstrijden nog steeds bovenaan in de Derde Divisie A met 6 punten voorsprong op nummer 2 Sliedrecht Sport. Aanstaande maandag staat de inhaalbekerwedstrijd tegen Next Volley Dordrecht Heren 2 op de planning. 20.30 barst het geweld los in sporthal de Dijk te Dordrecht. Tot dan!