De mannen vieren hun plaats in de volgende ronde van de beker
De mannen vieren hun plaats in de volgende ronde van de beker Muninn Media

OKK’70 Heren 1 blijft ongeslagen in de competitie en bekert verder naar de kwartfinale!

22 november 2022 om 10:16 Overig Deel je nieuws

Afgelopen weekend stond er voor Heren 1 van Volleybalvereniging OKK’70 een kraker tegen de nummer 3 op het programma. Voor de derde keer in een maand tijd werd er weer afgereisd naar sporthal De Dijk in Dordrecht. De mannen van OKK’70 staan nog altijd ongeslagen aan kop in de competitie, dus het beloofde een spannende pot te worden. Spelverdeler Michel de Bruijn heeft een week geleden op de operatietafel gelegen, maar gelukkig heeft oud Heren 1 speler Leon van Houwelingen zich bereidt gevonden twee keer per week vanuit Harderwijk naar Hardinxveld te komen om Michel tijdelijk te vervangen.

In de eerste set was er van de spanning weinig te merken. De Hardinxvelders speelden met veel vertrouwen en de thuisploeg kreeg het niet voor elkaar om hier ook maar iets tegenin te brengen. Deze set werd dan ook redelijk eenvoudig gewonnen met 17-25.

In set 2 en 3 lukte bij Dordrecht ineens alles. Ze kregen alle ballen van de grond en op de daaruit volgende aanval hadden de mannen vaak geen antwoord. Deze twee sets werden verloren met 25-16 en 25-19.

Gelukkig hebben de Hardinxveldse mannen dit seizoen al een aantal keer laten zien over een ongelofelijke veerkracht te beschikken. Het was dan ook hoog tijd om uit een ander vaatje te gaan tappen. De veerkracht van dit jonge talentvolle team is ook deze keer weer bewezen, want na een achterstand van 19-12 werd de vierde set binnengesleept met een 23-25 eindstand!

In de vijfde set werd de flow van het eind van de vierde set doorgetrokken, waardoor deze set met 12-15 werd binnengesleept. Heren 1 heeft met deze 2-3 winst de achtste overwinning op rij binnengesleept en is nog steeds koploper in de Derde Divisie A.

Twee dagen later mochten de mannen weer afreizen naar Dordrecht. Dit keer voor een inhaalwedstrijd in de beker. In de competitie was er tegen deze tegenstander al 3-2 gewonnen, maar de mannen waren niet van plan er weer een lange avond van te maken.

Met veel vertrouwen werd de eerste set dan ook gestart, waarbij de Hardinxvelders helemaal over de tegenstander heen liepen. Met een setstand van 15-25 in het voordeel van OKK’70, werd er gelijk duidelijk gemaakt dat er deze maandagavond maar één terechte winnaar zou zijn.

De tweede set kwam de tegenstander iets beter in hun spel. Het ging gelijk op tot een stand van 15-15. Daarna werd er een gat geslagen van 3 punten, die tot het einde van de set werd vastgehouden. 22-25 winst voor de Hardinxveldse mannen.

De derde set was eigenlijk een kopie van de tweede set. Het ging weer gelijk op tot een stand van 15-15, waarna er weer een gat werd geslagen. Tenslotte werd met een kill-block van Martijn de Bruijn en de direct daaropvolgende wissel van de betreffende aanvaller de set volwassen uitgespeeld. Setstand 21-25, 0-3 winst en door gestormd naar de kwartfinale in de beker!

Aanstaande donderdag 24 november staat de volgende competitiewedstrijd alweer op het programma. Om 21.00 zal de eerste bal geserveerd worden in sporthal Het Turfschip tegen de nummer 7 ROWI.