Esther Klop torent hoog boven het net uit
Esther Klop torent hoog boven het net uit Gerben Productions

OKK ’70 dames 1 knokt zich naar de halve finale van de beker

5 december 2022 om 13:49 Overig Deel je nieuws

Nog geen 24 uur na de competitiewedstrijd tegen Podarwic stonden de Hardinxveldse dames alweer op het veld om de kwartfinale van de beker te spelen tegen DVO uit Oud-Beijerland. In een best-of-five wedstrijd werd de eerste set nog wel verloren, maar pakten de groenen uiteindelijk de winst met 3-1. Op 18 februari strijden de meiden van trainer/coach Roy Kroon tegen VOKO uit Oosterhout voor een plek in de finale.

Zonder hard-hitter Jorinde Meijer, maar met Lisanne Cluistra en de talentvolle Maartje Brieffies en Alisha Nederveen begonnen de Hardinxveldse dames aan de wedstrijd. Direct werd zichtbaar dat er vandaag uit een ander vaatje getapt zou moeten worden dan in de competitie. De tegenstanders uit Oud-Beijerland waren duidelijk beter opgewassen tegen het Hardinxveldse servicegeweld. Mede dankzij knap verdedigend werk aan de overkant en gebrek aan communicatie aan Hardinxveldse kant verloor OKK ’70 de eerste set.

Gelukkig staan de dames inmiddels bekend als een hecht team dat meerdere wapens in huis heeft. Door enkele tactische omzettingen wisten de meiden onder leiding van Emma en Esther set 2 te winnen. Gelijke stand en dus eigenlijk weer opnieuw beginnen.

In een tactisch schaakspel, waarbij beide teams er alles aan deden om te overkant te verrassen, waren het vooral de buitenaanvalster Hanna en Tessa en die aanvallend het verschil maakten in deze wedstrijd. Met een spannenden 27-25 overwinning in set 3, leek de weerstand van DVO gebroken.

Een snelle voorsprong van 8 a 10 punten zorgde ervoor dat vandaag ook Maartje Brieffies haar debuut kon maken in dames 1, nadat de dag ervoor Alisha Nederveen al debuteerde in de hoofdmacht. Met de zusjes Timmer, de zusjes Klop en de zusjes Brieffies tegelijk in het veld werd een waar unicum uit de hoge hoed getoverd.

Een knappe zege, wat resulteert in een halve finale plek, die gespeeld gaat worden op 18 februari tegen VOKO uit Oosterhout.