Damien Come Aligna Messinga, de sterkste van de 3 grootmeesters in de Schiedamse gelederen. De Kameroener werd door Theo de Swart vakkundig afgestopt.
Damien Come Aligna Messinga, de sterkste van de 3 grootmeesters in de Schiedamse gelederen. De Kameroener werd door Theo de Swart vakkundig afgestopt. Piet Trapman

Waarddammers spelen gelijk. Of toch niet…?

11 december 2022 om 14:29 Overig Deel je nieuws

Een gelijkspel of een nipte nederlaag? Dat was zaterdagmiddag na afloop van de thuiswedstrijd van De Waarddammers tegen Van Stigt Thans 2 de vraag. Tijdens de partij tussen Peter de Hek en zijn Schiedamse opponent claimde De Hek in een penibele positie en razende tijdnood remise omdat drie keer dezelfde stand op het bord was verschenen. De arbiter en de aanvoerders van de 2 teams waren het niet eens over de interpretatie van de reglementaire bepalingen daaromtrent, zodat de KNDB het verlossende woord moet gaan spreken. Als de uitspraak gunstig uitvalt voor de thuisclub, betekent dat een bevestiging van de voorlopige 10-10 totaaluitslag. Zo niet, dan is het alsnog een 9-11 nederlaag.

Alblasserwaardse overwinningen werden genoteerd voor André Droog en Shammie Kasnadi, beiden na een uiterst geconcentreerd gespeelde positionele partij. Peter Hartog en Anton Kosior konden het echter niet bolwerken en beten in het stof. Remises kwamen op naam van Wim Kalis, Thijs Verboon, Rik Verboon, Arie van de Weteringh, Theo de Swart en Peter de Hek, maar deze laatste zal misschien alsnog in een nederlaag worden omgezet. Hoe dan ook, ondanks de laatste plaats op de ranglijst houden De Waarddammers nog hoop. Het komende duel, na de jaarwisseling tegen de regerende landskampioen, zal vrijwel zeker verloren gaan, maar daarna volgen drie tegenstanders die nog binnen bereik zijn. Kortom, geen reden om straks chagrijnig aan de oliebollen te zitten.

Het tweede team deed goede zaken met een 9-7 zege op Zenderstad IJsselstein. Een achterstand door een nederlaag van Ernst de Heer werd goedgemaakt door overwinningen van Piet Trapman en Wim Verschoor. Ad de Hek, Herman Meyer, Fred Roedolph, Martin Nederlof en Joop Roedolph damden zich allen naar een puntendeling. Met 8 punten uit 7 duels en een plaats in de middenmoot gaat de ploeg tevreden de drempel naar het nieuwe jaar over.

advertentie
advertentie