Afbeelding
River Trotters

Hardinxveldse basketbaldames weer helemaal terug in de race om het kampioenschap

19 maart 2023 om 21:04 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Voor de dames van River Trotters stond zaterdag de belangrijke thuiswedstrijd tegen de koploper Virtus Dames 1 op het programma. Het is de derde keer dat er tegen Virtus werd gespeeld, met 1 verlies- en 1 winstpartij, waren de dames voorbereid op een lastige wedstrijd. Lisanne en Lauren sloten na hun eigen wedstrijd aan om mee te doen, waardoor de Outcomb dames met een volle bank aan de wedstrijd konden beginnen. Het eerste kwart werd gestart met een score van Jovana, waarna al vrij snel ook een score van Virtus volgde. Het scoreverloop liep redelijk gelijk op, maar de teams sloten het eerste kwart af met een voorsprong van 20-11. Het tweede kwart vergrootte River Trotters de voorsprong, maar waren de dames op sommige momenten ook erg slordig. Met maar liefst 10 persoonlijke fouten van de Outcomb dames in dit kwart, kwam Virtus veel op de vrije-worp-lijn te staan. Ondanks de vele fouten, gingen de ploegen de rust in met een mooie voorsprong van 37-21. In de tweede helft kwamen de dames eigenlijk niet meer in moeilijkheden en werd het verschil in score alleen maar groter. De wedstrijd werd ruim gewonnen met 67-34. De volgende wedstrijd is zaterdag 25 maart in Enschede tegen Arriba dames 1.