River Trotters stelden met een prima overwinning hun eerste plek veilig.
River Trotters stelden met een prima overwinning hun eerste plek veilig. River Trotters

Hardinxveldse basketballers blijven op koers voor finalerondes

26 maart 2023 om 13:26 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Met nog vier reguliere competitiewedstrijden te spelen stond zaterdagavond een veelbepalend competitieronde voor de River Trotters. De Oudcomb herenselectie moest op maar twee winstpunten verschil de nummer drie Binnenland in Barendrecht van zich weten af te houden. Terwijl de nummer twee Wyba op hetzelfde moment, ook op twee punten verschil de nummer vier Biks Shots uit op het programma had staan. Wie zou er winnen om dichter bij plaatsing van de “final-four” te komen eind april?

Voor de River Trotters was er gezien de verloren thuiswedstrijd tegen Binnenland iets recht te zetten. De nodige voorbereidingen waren getroffen om hun speelstijl te ontwrichten. Binnenland kenmerkt zich door snel attractief spel met een paar goede schutters rondom de routinier Sjoerd van Vilsteren.

Startende met Olvainey, Arco, Noel, Chris en Leron kwamen de Trotters fel uit de startblokken met een 0-7-run. De Barendrechters herstelden en kregen wat cadeautjes dankzij hun slim uitgespeelde aanvallen. Het tempo en schotpercentage lag in dit eerste kwart belachelijk hoog, alsof je naar een eredivisiewedstrijd keek. De inmiddels volgestroomde sporthal de Driespong kolkte van spanning, met ongeveer de helft van de supporters bestaande uit meegereisde River Trotters-fans.

Het eerste kwart vervolgde in een driepunts-strijd tussen de Trotter Noel Mojica en Joris Visser van de thuisploeg. Wat beide ploegen in de race hield tot een stand van 23-27. Binnenland gaf nog niet op en kwam al snel voor in het tweede kwart. Niets werd meer cadeau gedaan en verdedigend zat het aan beide kanten potdicht. Het was schrapen voor punten maar de thuisploeg kwam beter uit tot aan de rust, bij 38-35.

Voor de Trotters bleef het strijdplan ongewijzigd en ze vonden steeds vaker Leron Esajas onder de borden. Mede dankzij het stabiele spel van de spelverdelers was merkbaar dat Binnenland op hun achterste benen werd gedrukt. Een tweede run werd gecreëerd met 45-54 naar het vierde kwart. Maar dat voelde niet alsof het al gespeeld was. Foutenlast werd voor beide teams een noodzaak om slim door te wisselen.

Uiteindelijk bleek het individueel talent bij de bezoekers een stuk hoger te liggen en maakte dat de Barendrechters slechts de hoop hadden om geforceerde schoten te maken. Arco van Genderen kwam in deze fase met slim uitgespeelde situaties vaak op de vrijeworplijn en schoot persoonlijk de wedstrijd op slot. Met nog een paar minuten op de klok waren de meegereisde fans uitbundig aan het juichen. Mede dankzij die steun werd de overwinning een feit.

Bij een eindstand van 59-70 stelden River Trotters hun eerste plek veilig en komen ze, zelfs met een wedstrijd minder gespeeld, twee dikke punten los in de competitiestand. Biks Shots mag zich na thuiswinst op Wyba de nieuwe nummer twee noemen. De komende wedstrijdrondes gaan uitwijzen wie deze strijd het beste weet vol te houden.

Aanstaande zaterdag spelen de heren uit Hardinxveld thuis tegen Das uit Delft om 19.30 uur in sporthal de Wielewaal.

Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws?