.

Hardinxvveldse River Trotters dames 1 wint in Enschede van DBV Arriba

27 maart 2023 om 15:46 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Afgelopen zaterdag namen de basketbaldames van de River Trotters uit Hardinxveld het op tegen DBV Arriba in Enschede.

Met trouwe support op afstand van Samantha, Joyce, Esmey en Jovana, die er niet bij kon zijn, werd de wedstrijd gestart. Bonéca wist de eerste punten op het bord te zetten voor de Oudcomb formatie met 2 rake vrije worpen. Daarna werd al snel duidelijk dat er aanvallend en verdedigend een tandje bij moest. Arriba wist met schoten van buitenaf de basket goed te vinden waardoor we op achterstand kwamen. Met een driepunter van Joëlla in de laatste seconde van het eerste kwart eindigde dit kwart in 13-10 voor Arriba.

TEMPO HOOG HOUDEN

Voor het tweede kwart werd door coaches Davor en Rudy de opdracht meegegeven het tempo hoog te houden. Door hard te werken in de verdediging en de aanvallen slimmer uit te spelen begon de wedstrijd zich langzaam om te keren. Dit resulteerde in een ruststand van 24-29 in Hardinxvelds voordeel.

Het derde kwart werd scherp gestart. Scores van Marjoleine, Marion, Lisanne en Christel zorgden er al snel voor dat we dit kwart naar een ruime tien punten voorsprong uitliepen. Nu was het zaak dat we dit zouden vasthouden, ze waren natuurlijk niet dat hele eind voor niets naar Enschede gekomen.

GOED UITGESPEELDE AANVALLEN

Met 35-48 op het scorebord werd het vierde kwart gestart. Van het moeizame begin was in dit kwart niet veel meer terug te zien. Mooi acties van Karin en Esmee, goed uitgespeelde aanvallen en een behoorlijk aantal vrije worpen zorgden ervoor dat de Hardinxveldse dames de voorsprong wisten vast te houden. Eindstand 51-70, de punten konden mee naar Hardinxveld.

Komend weekend komen ze zowel vrijdag als zaterdag in actie. Vrijdagavond mogen ze wederom naar Arriba in Enschede. Zaterdag spelen ze om 13:00 uur thuis in de Wielewaal.