Een tweede plaats voor de brandweer Hardinxveld.
Een tweede plaats voor de brandweer Hardinxveld. brandweer Hardinxveld

Tweede prijs tijdens gewestelijke brandweerwedstrijden Hoofdklasse voor brandweer Hardinxveld-Giessendam

5 juni 2023 om 17:47 Overig

HARDINXVELD-GIESSENDAM Tijdens de zaterdag gehouden gewestelijke brandweerwedstrijden Hoofdklasse in Oirschot heeft de ploeg van brandweer Hardinxveld-Giessendam een mooie tweede plaats behaald. Al bij de provinciale wedstrijden Hoofdklasse op 25 maart in De Lier had de ploeg een derde plaats behaald zodat zij zaterdag mochten deelnemen aan de volgende ronde in Oirschot. Uiteindelijk gaat alleen de winnaar van zaterdag (brandweer Bladel) door naar de landskampioenschappen in september.

De ploeg van brandweer Hardinxveld had zaterdag wel de beste aanvalsploeg, de beste pompbediener en een gedeelde eerste plaats voor de Officier van Dienst van de ploeg. De ploegen kregen zaterdag een pittig scenario voorgeschoteld. Tijdens een open dag bij een bedrijf in Oirschot gaat er het een en ander mis. Eerst ontstaat er brand in een papierpers maar al snel daarna gaat tijdens een demonstratie van het lossen van een unit iets mis. Een touringcar wil een vrachtwagen passeren maar op dat moment wordt de bestuurder van de kraan waar de unit in hangt getroffen door een hartstilstand en zakt in elkaar. Hierdoor zwenkt de unit uit richting de touringcar waardoor deze uit moet wijken. De touringcar rijdt een marktkraam in waar broodjes verkocht worden. Een persoon wordt gespiesd door een buis van de marktkraam en een persoon komt onder de touringcar terecht. Verder raakt er een gasfles lek en diverse mensen zitten nog in de touringcar die er niet uit kunnen. Door het ongeval ontstaat er ook brand met een doorslag naar een gebouw. Tijdens het blussen van de brand wordt er een gasfles over het hoofd gezien en deze explodeert door de stralingswarmte van de brand. Hierdoor breidt de brand zich razend snel uit waardoor er een brandweerman van brandweer Oirschot achter de brand ingesloten zit. Door de explosie is hij gedesoriënteerd en is even buiten westen geweest. 

Al met al een uitdagend scenario om de juiste prioriteiten te stellen en het op een vakkundige wijze aan te pakken. Uiteindelijk werd de ploeg beloond met een tweede plaats.

Zaterdag 10 juni zal er in Brandwijk een kringwedstrijd worden gehouden van de regio Zuid Holland Zuid. Ook daar zal de ploeg uit Hardinxveld deelnemen. Op zaterdag 1 juli organiseert de brandweer Hardinxveld een kringwedstrijd waar iedereen van harte welkom is. Voor meer informatie over die dag is men welkom bij de brandweerkazerne aan de Rijnstraat.

advertentie
advertentie